Annonce
Trafik & vejr

DMI advarer om flere meters forhøjet vandstand ved Vadehavet

Personer, der kører eller færdes i de berørte kystområder, skal være forsigtige.

I forbindelse med stormen Bodil passerede Vadehavet diget ved Ballum. Foto: Erns Van Norde

Der er nytårsdag risiko for forhøjet vandstand flere steder langs Vadehavet, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Mellem 12.30 og 14.30 vil der være en vandstand på op mod 2,7 meter over det normale niveau, Dansk Vertikal Reference (DVR).

Nedbør og blæst dominerer den første uge i 2018

I Esbjerg forventes der mellem 2,3 og 2,4 meter, i Havneby mellem 2,4 og 2,6 meter og Vidå mellem 2,5 og 2,7 meter over DVR.

»Vær opmærksom på at forhøjet vandstand kan føre til lokale kystnære oversvømmelser. Vær forsigtig når du kører i bil eller til fods i kystområder,« lyder det på DMI's hjemmeside.

Den forventede mængde forhøjet vandstand hører ifølge DMI under kategorien »farligt vejr«.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DMI
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her