Annonce
Trafik & vejr

En stor del af Letbanen er udsat på ubestemt tid

Aarhus Letbane har endnu ikke ansøgt om den tilladelse, der er nødvendig for at teste Letbanen til Odder.

GRAVERSEN ANITA

Imens borgerne i Aarhus endelig kan nyde godt af, at Letbanen nu endelig kører mellem Hovedbanegården og Aarhus Universitetshospital i Skejby, så er der endnu ikke kommet nogen dato for, hvornår de 30 km letbane – som går til Odder – åbner.

Aarhus Letbane har sågar endnu ikke ansøgt om en såkaldt ibrugtagningstilladelse fra Trafikstyrelsen, så der kan udføres test på strækningen til Odder. Det skriver Ingeniøren.

Ifølge avisen havde Aarhus Letbane ikke kalkuleret med, at strækningen skulle testes efter Trafikstyrelsens regler.

Et vilkår som Letbanen dog nu har accepteret, og der mangler nu kun enkelte funktionstest på Letbanen til Odder.

Åbning af letbanen til Odder og Grenaa er uafklaret

Disse test vil dog først blive udført, når Letbanen får ibrugtagningstilladelse til passagerdrift.

En tilladelse som Letbanen endnu ikke har søgt hos Trafikstyrelsen. Det bekræfter Styrelsen i en mail til Ingeniøren.

Letbanen mellem Odder og Aarhus skulle oprindeligt have medtaget passagerer fra november, men efter problemerne på letbanestrækningen i Aarhus blev åbningen udsat til omkring årsskiftet.

Den tidsfrist kommer afgjort ikke til at holde, skriver Ingeniøren, da der er opstået en misforståelse mellem Aarhus Letbane og Trafikstyrelsen.

Video: Aarhus tvunget til at ændre farligt letbanekryds

Det viser sig, at Aarhus Letbane havde forventet, at man kunne benytte samme regler til at teste letbanedelen i Aarhus, som på den del af Letbanen, som går til Odder.

Det var imidlertid ikke tilfældet, da banen mellem Odder og Aarhus ikke er en ny jernbane, og derfor skal testene på den strækning følge Trafikstyrelsens regler, som kræver, at der udfærdiges konkrete risikovurderinger for alle overkørslerne på strækningen.

Her mangler Aarhus Letbane fortsat at lave de føromtalte funktionstest, hvor de nye letbanetog testet ved deres topfart på 75 km/t.

Togfan fik langt om længe sin letbanetur

Hvornår testene kan udføres er forsat usikkert, forklarer Aarhus Letbane i en mail over for Ingeniøren, og det lader til at borgerne i Østjylland – der ønsker at benytte Letbanen mellem Odder og Aarhus -  fortsat må væbne sig med tålmodighed.

Aarhus Letbane pointerer dog i mailen, at ansøgningsprocessen om en ibrugtagningstilladelse er i gang.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Aftaler bør være aftaler på Aarhus Ø
Poul Stenbøg
Det er uacceptabelt, at kommunens Ø-administration mener, at bygherre og kommunen i fællesskab kan få et selvskabt indtægtstab godtgjort ved at bryde indgåede aftaler og uden videre tillade, at samtlige sidebygninger bliver på 14 etager og ikke syv som klausuleret i aftalerne med de eksisterende Lighthouse-bygninger.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her