Annonce
Trafik & vejr

DMI varsler om vindstød af stormstyrke og forhøjet vandstand i Jylland

Uvejret rammer ifølge DMI den jyske vestkyst både torsdag og fredag.

Man kan blive blæst godt og grundigt igennem, hvis man befinder sig ved den jyske vestkyst i løbet af torsdag og fredag morgen.

DMI har netop udsendt et varsel om vindstød af stormstyrke samt forhøjet vandstand ved Vadehavet.

Det første varsel gælder torsdag frem til klokken 17 og gælder områderne Thy og Mors, Vestjylland, Esbjerg, Fanø, Varde og Tønder.

Vindstød af stormstyrke kan ramme Danmark sidst på ugen

Områderne bliver ramt af kuling 14-18 m/s fra sydvest med vindstød af stormstyrke 25-28 m/s, oplyser DMI.

Også Jammerbugt, Fanø, Frederikshavn og Hjørring kan bliver ramt af kuling, her 14-20 m/s fra sydvest, samt vindstød af stormstyrke 25-25 m/s.

Fra klokken 20 og frem til klokken 9 fredag morgen vil kuling 14-18 m/s fra sydvest med vindstød af stormstyrke 25-28 m/s ramme Thy og Mors, Vestjylland, Jammerbugt, Varde, Frederikshavn og Hjørring, ifølge varslingen.

Vindstød af stormstyrke kan medføre, at tagsten blæser ned, store grene knækker, ligesom træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Derudover er der stor sandsynlighed for, at broer må lukkes for trafik.

Milde temperaturer præger blæsende vinteruge med småregn

Det er allerede sket på Lillebæltsbroen, hvor Vejdirektoratet fraråder kørsel med høje, vindfølsomme køretøjer frem til klokken 18, ligesom hastighedsbegrænsningen er blevet sat til 80 km/t.

Derudover fraråder Vejdirektoratet kørsel med vindfølsomme køretøjer på Øresundsbroen, Langelandsbroen og Sallingsundbroen.

DMI varsler samtidig om forhøjet vandstand ved Vadehavet. Varslingen gælder fra fredag klokken 3 til fredag aften klokken 19.

Derudover er der varsel om forhøjet vandstand ved Limfjorden fra fredag klokken 18 til lørdag midnat.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DMI
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Socialdemokratiet i balanceakt om udlændinge: »Det er på tide at sige fra«

Socialdemokratiet nægter at slække på integrationen – stik imod grundtanken i efterårets store udlændingepolitiske slagnummer. Derfor er partiet, som har støttet størstedelen af regeringens stramninger de seneste år, imod flere af de forslag, som nu er på bordet. Det store parti er ude i en svær balancegang.
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Restaurantanmeldelse: Karruseltur på Aarhus' nye restaurant og vinbar
Der er masser af god vilje og entusiasme, men for nærværende væsentlig mindre kompetence at finde på Aarhus’ nye franskorienterede spisested. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her