Trafik & vejr

Togkollision skyldtes formentlig en menneskelig fejl

En medarbejder hos Banedanmark er fritaget for tjeneste, mens det undersøges, hvorfor tog ramte gravemaskine.

Tirsdagens uheld på Kystbanen, hvor et tog ramte en gravemaskine ved Klampenborg Station, skyldtes formentlig en menneskelig fejl.

Det oplyser Banedanmark i et skriftligt svar til DR Nyheder.

En medarbejder hos Banedanmark er blevet fritaget for tjeneste, mens det bliver undersøgt, hvordan uheldet kunne ske.

- Vores indledende undersøgelser peger på, at der er tale om en menneskelig fejl, i kommunikationen mellem de personer der styrer trafikken, og de personer der har arbejdet langs banen.

- I relation til den konkrete hændelse er den pågældende medarbejder indtil videre fritaget fra tjeneste, mens undersøgelsen pågår, lyder det fra Banedanmark, der ikke har ønsket at stille op til et interview med DR Nyheder om togkollisionen.

Uheldet skete kort før klokken otte, da Øresundstoget ramte en gravemaskine, som blev skubbet 150 meter hen ad skinnerne.

Syv passagerer og gravemaskinens fører blev bragt til sygehuset. Ingen er dog kommet alvorligt til skade.

Det er entreprenøren LM Gruppen, der står for arbejdet langs banen.

Indehaveren, Søren Knudsen, fortæller til DR Nyheder, at man i forbindelse med tirsdagens arbejde skulle tættere på skinnerne end den sikkerhedsafstand, som Banedanmark kræver.

- Vi anmoder om at komme ind over den sikkerhedsafstand, som Banedanmark har bestemt, og det får vi lov til. I forbindelse med, at vi er tæt på skinnerne, bliver vi påkørt af et tog, siger han til DR Nyheder.

Spørgsmål: Når I har den tilladelse, hvordan kan kollisionen så ske?

- Det er så det, Havarikommissionen og undersøgelseskomitéen hos Trafikstyrelsen og Banedanmark er i gang med at finde ud af. Jeg kan kun sige, at i min optik har LM Gruppen gjort det, vi skal, siger Søren Knudsen til DR Nyheder.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her