Trafik & vejr

Vindstød med stormstyrke bliver kraftigst omkring vestkysten

Vi kan risikere, at tagsten flyver af, lyder det fra DMI.

De kraftige vindstød kommer til at ramme store dele af landet - og bevæger sig fra vest mod øst. Arkivfoto: Lars Hansen

Det ser ud til at blive en blæsende fredag i hele landet - og særligt vestkysten og området omkring Jammerbugt hårdt ramt med vindstød af stormstyrke.

Det fortæller vagtchef ved DMI, Dan Nilsvall.

DMI har udsendt varsel om vindstød af stormstyrke

»Vestkysten oppe ved Jammerbugten bliver hårdest ramt med vindstød af stormstyrke i første omgang. Så breder denne her kraftige vind sig til også at omfatte Kattegat-området,« fortæller han til Jyllands-Posten.

Bornholm er det sidste sted, der bliver ramt af de kraftige vindstød, lyder det.

Fredag har DMI udsendt varsel om vindstød af stormstyrke, som kommer til at ramme Vestjylland, Jammerbugt, Esbjerg, Fanø, Varde, Tønder og Thisted fra klokken 13.00-01.00.

Efterfølgende rammes Nordvestsjælland, Frederikssund, Samsø, Slagelse, Kerteminde, Nordfyn, Helsingør, Halsnæs, Gribskov og Norddjus fra klokken 18.00-01.00 - for til sidst at ramme Bornholm fra klokken 18.00-04.00.

I varslet oplyser DMI, at man forventer kuling med 14-18 m/s og vindstød af stormstyrke med 25-28 m/s.

Vindstød af stormstyrke medfører ifølge DMIs egen betegnelse, at »tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger«.

Derudover er der »stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik«.

Regn og rusk indleder ustadig efterårsweekend

Men det kommer ikke til at blive helt vildt fredag aften, lyder det.

Taler vi, at det er vindstød på et niveau, så havestole vælter - eller er vi der, hvor tage flyver af?

»Vi kan risikere, at der er tagsten, der falder af, men det ser ikke ud til, at det bliver så kraftigt, at der kommer til at blive de store ødelæggelser rundt omkring,« fortæller han og fortsætter:

»Men havemøbler kommer nok til at flytte lidt på sig i aften,« lyder det.

Vagtchefen fortæller, at man regner med, at vindstødende stilner af ved vestkysten omkring midnat. Først frem mod i morgen tidlig vil det stilne af ved området omkring Kattegat, og til sidst bliver Bornholm fri af vindstødene.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Frivilligheden blev fejret: Rap fra Gellerup, frivilligsuppe og over 100 frivillige organisationer
De frivillige blev fejret i Ridehuset Aarhus, da frivillighovedstaden søndag eftermiddag åbnede officielt. Over 5.000 gæster deltog i arrangementet i løbet af dagen ifølge tal fra europæisk frivillighovedstad. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her