Kasteskyts fløj gennem luften ved Christiansborg

11 blev anholdt, da demonstranter fra de politiske yderfløje stødte sammen ved Christiansborg.

Artiklens øverste billede

Et sammenstød mellem demonstranter fra hver deres politiske yderfløj gik lørdag eftermiddag over gevind. Københavns Politi melder om 11 anholdelser ved Christiansborg.

- De to grupper er kommet tæt på hinanden, og der er fløjet kasteskyts gennem luften, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Møller Jacobsen til Ritzau.

Ifølge Jacobsen var flere demonstranter maskeret, og politiet valgte at skride til anholdelse for at få bragt ro over situationen.

- Vi har fået talt 11 personer op, som vi mener, der kan henføres til demonstrationerne i dag, siger vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen til Ritzau ved 17-tiden.

Demonstrationen på Christiansborg Slotsplads var arrangeret af den højreradikale gruppe Danmarks Nationale Front.

Forsøgte at rive sig løs

Den højre radikale demonstration har affødt, at flere venstre radikale grupper har arrangeret moddemonstrationer andre steder i København.

De to grupperinger forsøgte flere gange at rive sig fri af politiets afspærringer og mødes i nye konfrontationer.

Begge brugte de kasteskyts som flasker og røgbomber imod den anden gruppering og politiet, inden der blev skredet til anholdelser.

Politiet i gang med at anholde

Den største af dem skete ved Gammel Strand nær Christiansborg, hvor en stor gruppe af medlemmer fra Danmarks Nationale Front blev anholdt og fragtet væk i de såkaldte hollændervogne.

Politiet er nu i gang med at registrere og anholde demonstranterne i mindre grupper omkring Højbro Plads og Christiansborg.

Der er ikke meldt om nye konfrontationer imellem de to grupperinger, efter de 11 anholdelser.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen