Fire unge skal syv og otte år i fængsel for dødsvold

Østre Landsret har stadfæstet byrettens dom over fire unge, der afstraffede en 20-årig, så han mistede livet.

Fire unge mænd skal syv og otte år for at have tæsket den 20-årige pædagogstuderende Ali Hassan Agha til døde i Tingbjerg i oktober forrige år.

Det besluttede Østre Landsret fredag og stadfæstede dermed de domme, som de fire mænd fik i august sidste år i Retten på Frederiksberg.

Den nu 20-årige Osama Jaffar blev idømt otte års fængsel. Desuden skal han udvises af Danmark, hvis han begår ny kriminalitet.

De tre andre - 19-årige Khalid El Hariry, 19-årige Sharoz Malik og den 20-årige Suat Plass - blev idømt hver syv års fængsel.

Stiksår og hjernelæsioner

Det var et venneforhold mellem Ali og Jaffars kæreste, der fik Jaffar og de tre andre unge mænd til at opsøge den 20-årige Ali.

Lige efter midnat den 21. oktober blev han på et stisystem mellem Mørkhøj og Tingbjerg i Brønshøj tæsket og stukket med kniv, og afstraffelsen holdt ikke op, da han lå forsvarsløs på jorden.

Ali blev slået på kroppen, i hovedet og i ansigtet med knytnæveslag og med en ukendt genstand. Desuden blev han sparket hårdt og stukket med en kniv, så han fik flere sår, blandt andet et 3,5 centimeter dybt stiksår på venstre endeballe. Han fik også hjernelæsioner.

Hans kvæstelser var så alvorlige, at han døde dagen efter.

Det var Osama Jaffar, der ringede til alarmcentralen, men det var først efter voldsepisoden. Ingen greb ind, mens den stod på. Derfor har retten ikke fundet, at det var en formildende omstændighed.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen