Hash-betjent bliver frivilligt i fængsel

En politimand, der er blandt godt 80 fængslede i stor københavnsk hashsag, har ifølge Københavns Byret frivilligt valgt at forblive varetægtsfængslet.

Artiklens øverste billede

En politimand, der er blandt godt 80 fængslede i stor københavnsk hashsag, har frivilligt valgt at forblive varetægtsfængslet. Det oplyser Københavns Byret til Ritzau.

De øvrige fængslede i sagen skal i næste uge stilles for en dommer i Københavns Byret, men betjenten har altså valgt at acceptere fortsat varetægtsfængsling uden retsmøde.

Sagen mod betjenten er behandlet bag såkaldt dobbeltlukkede døre. Det betyder, at ikke engang sigtelsen mod ham er kommet frem.

Københavns Politi har gennem hele sagen afvist at kommentere sagen. Man vil ikke engang bekræfte, at en ansat ved politiet er fængslet i sagen.

Ingen kommentarer

I Københavns Politis afdeling for organiseret kriminalitet lyder reaktionen fra politikommissær Steffen Thaaning Steffensen på de nye oplysninger endnu en gang:

- Ingen kommentarer.

Det var i første omgang Ekstra Bladet, der kunne afsløre, at en politimand var blandt de sigtede i sagen. Avisen skulle have oplysninger fra "en række af hinanden uafhængige kilder".

Ritzau er efterfølgende blevet bekendt med navnet på den betjent, som sagen skulle dreje sig om, og har i byretten - ved at oplyse navnet - bedt om svar på, hvornår betjenten skulle møde i retten igen med henblik på en afgørelse om fortsat varetægtsfængsling.

Rocker begik selvmord

Reglerne er sådan, at mindst hver fjerde uge skal retten tage stilling til, om varetægtsfængsling skal opretholdes. Medmindre den fængslede frivilligt accepterer at blive bag tremmer, og det er det, der ifølge byretten er tale om.

Sagen udspringer af en stor hash-aktion, som politiet gennemførte 13. marts. I den forbindelse blev flere fuldgyldige medlemmer af rockergruppen Hells Angels anholdt og fængslet.

Blandt dem toprockeren Michael Brokside, som siden har begået selvmord i sin celle i Politigårdens Fængsel.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen