Sydkoreaner afviser at kende til falske mønter

En 34-årig mand blev anholdt, da han ville veksle 15.050 kroner i falske 10-krone mønter.

Artiklens øverste billede

En 34-årig sydkoreansk mand, der er anholdt og sigtet for falskmøntneri efter et fund af massevis af 10- og 20-kronemønter, siger, at han ikke vidste, at mønterne var falske.

- Vi har afhørt ham i nat. Han siger, at han ikke kender noget til, at mønterne skulle være falske, siger Sajjad Haider, central efterforskningsleder ved Københavns Politi, tidligt onsdag morgen.

Manden vil onsdag blive fremstillet i grundlovsforhør.

Bankansat undrede sig

Det var ved hjælp af en ansat hos Jyske Bank i Store Kongensgade i København, at politiet fandt frem til manden. Hun havde undret sig, da han tirsdag eftermiddag ville veksle 15.050 kroner i 10-krone mønter til sedler.

Og hun gjorde ret i at være på vagt, for mønterne viste sig at være falske.

- Han havde været henne ved møntmaskinen og hælde en masse 10'ere i den, fortalte den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi, Kenneth Jensen, tirsdag aften til til Ritzau.

- Da han vil indløse bonen bliver kassereren mistænksom. De vælger i banken at undersøge mønterne nærmere, og de viser sig at være falske.

Havde vekslet 20.000 kr.

Politiet blev tilkaldt, og da betjente ransagede mandens hotelværelse fandt de masser af 10- og 20-krone mønter liggende i flere kasser og plasticposer.

Desuden blev der fundet en kvittering for, at han tidligere på dagen havde vekslet 20.000 kroner i en anden bank. Da ransagningen fandt sted, havde den anden bank lukket, og politiet har derfor endnu ikke været i kontakt med den.

Politiet har endnu ikke overblik over, hvor mange penge det drejer sig om.

Sagen er noget usædvanlig, da det er mønter og ikke sedler, som er forfalsket. Men det er dog set før, at falskmøntnere vælger at lave falske mønter.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen