Retssagen mod Solhaven sprænger alle tidsrammer

Selv dommeren var mandag ved at miste tålmodigheden i den stadigt længere sag om vold mod unge på Solhaven

- Hidtil har vi mest hørt følelser i denne sag, nu var der måske endelig lidt fakta.

Den usædvanlige kommentar fra dommer Poul Erik Nielsen kommer mandag i forbindelse med afhøringen af et vidne i den lige så usædvanlige retssag mod ansatte på det omdiskuterede bosted Solhaven for voldsomme unge.

Bemærkningen er især opsigtvækkende, fordi den falder på det 31. retsmøde i en stadigt mere omfattende sag, hvis endelige afgørelse fortoner sig langt ud i fremtiden.

Sagen, hvor den nu tidligere Solhaven-forstander og 11 tidligere ansatte er tiltalt for vold, mishandling og vidnetrusler, begyndte ved Retten i Aalborg 2. september 2013. Dommen skulle have været afsagt nu.

Forlænget flere gange

Men sagen er i stedet forlænget flere gange. Mandag måtte retten så endnu engang fastlægge yderligere retsmøder helt frem til udgangen af november i år.

Dermed resterer der foreløbig stadig 23 retsmøder de kommende mange måneder. Undervejs er listen over vidner, der skal afhøres, desuden eksploderet fra til nu op mod 150.

- De mange vidner er forklaringen på, at det tager så lang tid. I takt med de mange forhold og afhøringerne, så har sagen udviklet sig undervejs, og både vi og forsvaret har indkaldt mange ekstra vidner, siger anklager Lene Lentz.

Den hovedtiltaltes forsvarer, Henrik Garlik, peger på, at sagen burde have været skåret meget skarpere til fra starten af.

- Når den ikke er blevet det, har det være nødvendigt med de mange vidner. Fordi vi står med en sag, hvor de ansatte og en gruppe unge står overfor hinanden med deres vidt forskellige udlægning af, hvad der er foregået, siger han.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen