Formodet hashbagmand er fængslet i København

Politiet havde fået nys om hashleverance i lastbil og kunne beslaglægge 360 kilo under aktion.

Tre mænd - heriblandt en formodet bagmand i det københavnske hashmiljø - er fredag i Dommervagten i København blevet fængslet i 24 dage i en sag om 360 kilo hash.

Den 49-årige formodede bagmand blev anholdt torsdag under en aktion fra afdelingen for organiseret kriminalitet i Københavns Politi. En aktion, som førte til beslaglæggelsen af de 360 kilo hash.

- Vi har i små to måneder foretaget efterforskningen mod en leverandør af hash. Og vi vidste, at der skulle ankomme en lastbil til Dragør, fortæller politikommissær Steffen Thaaning Steffensen til Ritzau.

Lastbilen kørte til en bygning i Dragør, og her kunne politiet se, at der blev læsset noget ud fra bilens bagende.

- Efterfølgende kører lastbilen derfra. Vi følger efter og anholder senere chaufføren i Glostrup, fortæller Steffen Thaaning Steffensen.

Efter at lastbilen var kørt, ankom der en varebil og en personbil til stedet. Efter noget tid kørte de væk. Med politiet i hælene.

De to biler blev standset, og politiet anholdt den 49-årige, som man mener er bagmanden, og en 41-årig mand.

Fredag blev de to samt den 59-årige polske lastbilchauffør så varetægtsfængslet, da dommeren mener, at der er fare for, at de på fri fod vil lægge hindringer i vejen for efterforskningen.

Om de 360 kilo hash siger Steffen Thaaning Steffensen:

- Det er jo nærliggende at tro, at det skulle sælges på Christiania, men det ved vi ikke noget om.

Politikommissæren vil desuden ikke afvise, at der kan komme flere anholdelser i sagen.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen