Annonce
Politi og retsvæsen

Hedegaard: "Ingen ved, hvor jeg er"

PET har skjult den kontroversielle debattør og taget hans telefon og computer fra ham.

Lars Hedegaard kan kun komme på et motiv til angrebet. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Lars Hedegaard har været som sunket i jorden siden tirsdag, hvor en mand forklædt som postbud forsøgte at skyde formanden for Trykkefrihedsselskabet.

PET og politiet har holdt kortene tæt ind til kroppen, og det har været svært for venner, samarbejdspartnere og journalister at komme i kontakt med Lars Hedegaard.

Nu fortæller han imidlertid i en telefonsamtale med DR Nyheder, at hans fravær bl.a. skyldes, at politiet har taget hans computer og telefon fra ham.

Mødeforbud

"Jeg er noget handikappet i og med, at jeg ikke kan følge så godt med i omverdenen herfra, hvor jeg er. Jeg kan ikke læse alle aviserne, og internettet har ikke rigtigt fungeret, og jeg kan ikke se nogen nyhedsudsendelser af betydning," siger han til DR Nyheder.

Han må heller ikke fortælle, hvor han befinder sig, og ifølge Katrine Winkel Holm, som er næstformand i Trykkefrihedsselskabet, så har han ikke tilladelse til at mødes ansigt-til-ansigt med folk. Det siger hun til Jyllands-Posten.

Han siger dog, at han ikke føler, at han er blevet mere nervøs.

Lyn fra en klar himmel

"Nej, det tror jeg sådan set ikke. Jeg er i hvert fald ikke opmærksom på det. Jeg ved det ikke. Nu går jeg jo ikke rundt i fri dressur i øjeblikket. Jeg befinder mig et sted, hvor ingen ved, hvor jeg er, og man kan ikke ringe til mig og noget som helst," siger han til DR Nyheder.

Lars Hedegaard er overrasket over, at mordforsøget på ham kommer nu, for det er et godt stykke tid siden, at han har været i vælten for sine ytringer.

"Det kommer som et lyn fra en klar himmel. Jeg kan ikke forbinde det med noget, der er sket inden for de seneste uger eller måneder. Det kan jeg ikke," siger han til DR Nyheder.

Ét motiv

Lars Hedegaard har heller ikke følt sig overvåget inden mordforsøget.

Han kan kun komme på et motiv til mordforsøget.

"Det eneste jeg kan komme på er, at min kollega Ingrid Carlquist og jeg har startet en trykt ugeavis i Sverige, Dispatch International. Vi startede regelmæssig udgivelse 3. januar, og den har et helt andet indhold end den svenske presse, som er komplet ensrettet, når det gælder islam og indvandring. Det er det eneste nye, jeg sådan set kan komme på, der er sket," lyder det til DR Nyheder.

Efterforskningsleder Jørgen Skov fra Københavns Politi vil ikke afvise, at der kan være en sammenhæng mellem mordforsøget og udgivelsen af ugemagasinet Dispatch International, men han understreger overfor Jyllands-Posten, at det er for tidligt at konkludere noget, og at politiet stadig holder alle muligheder åbne.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Kommentar: Frihedsfloskler er falsk varebetegnelse
Kommentar: Pæne mennesker har stået i kø for at bakke op om Lars Hedegaard. Men deres frihedsfloskler er falsk varebetegnelse.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Ungarn er fremtidens Europa

Kasper Støvring
Hvis EU fortsat intet gør for at løse flygtningekrisen og den politiske krise, kan Ungarn komme til at stå som billedet på fremtidens Europa, som flere vil lade sig inspirere af.

Vikaren fra helvede har bidt sig fast

Som stedfortræder i SF’s folketingsgruppe kastede han benzin på bålet, da partiet imploderede og forlod Thorning-regeringen. Siden har Karten Hønge fået fast plads på Christiansborg. Nu vil han til EU.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her