Nye spor i sag om fynsk sexkrænker

Politiet mener, at gerningsmanden bag sex-overfald bagbandt sine mindreårige ofre.

Artiklens øverste billede
Politiet håber, at specielle strips kan føre til, at man kan udpege en mistænkt.

Fyns Politi, der efterforsker de to sager om sexoverfald på to skolepiger på 10 og 11 år, har offentliggjort nye spor i håbet om at finde en gerningsmand.

Ifølge politiet brugte gerningsmanden, der formodes at stå bag begge overfald, plasticstrips til at bagbinde pigerne under de to kidnapninger.

"Der er tale om strips i to forskellige farver. Vi har fundet både røde og grønne strips, som vi er ret sikre på, gerningsmanden har benyttet. Vi ved også fra de forklaringer, vi har fra den ene pige, at hun kunne genkende lyden af en strip, der bliver lukket," siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen, der leder efterforskningen i Fyns Politi, i en pressemeddelelse.

Ikke helt almindelige

Politiet siger selv, at de har kortlagt og fået styr på, hvor man køber de specielle strips, og er derfor ikke interesseret i henvendelser om dette.

Allligevel håber efterforskningslederen, at de særprægede strips kan føre til hjælp fra befolkningen.

"Vi anser dem ikke for helt almindelige, og derfor håber vi, at nogen måske kan pege i retning af gerningsmanden, når vi nu fortæller om dette spor," siger Henrik Justesen.

Dna-profil uden match

Politiet har i dag også fået fastlagt en dna-profil på gerningsmanden til det første overfald den 26. oktober ved Øster Skerninge, men har endnu ikke kunnet mistænke nogen på baggrund af profilen.

"Det er et rigtig vigtigt skridt i efterforskningen. Desværre har vi ikke fundet et match i vores dna-personregister, men det betyder, at vi kan udelukke personer, som vi har dna på og koncentrere vores efterforskning andre steder," siger Henrik Justesen.

De to overgreb

  • 10-årig pige, 14. november: Onsdag den 14. november kl. 15.05 var en skolepige på vej hjem fra sin SFO mod sin bopæl på Longvej i Refsvindinge på Vestfyn, da en ældre bil i en mørk rød nuance kørte op på siden af hende. Manden i bilen stod ud og tog fat i hende og hev hende ind på bagsædet. Derefter kørte lidt rundt i området, inden han stoppede bilen og forgreb sig seksuelt på hende. Pigens øjne var dækkede under overgrebet. Efter overgrebet mod pigen kørte gerningsmanden hende hen til hovedvejen mellem Refsvindinge og Ørbæk ved Longvej, hvor han satte hende af.
  • 11-årig pige, 26. oktober: Overgrebet mod den 11-årige pige skete fredag eftermiddag, kort efter pigen blev sat af skolebussen på Brunsvej i Øster Skerninge ca. kl. 1420. Hun blev kontaktet af en mand, som kørte i en ældre personbil, som var bordeaux rød. Pigen forsøgte at stikke af, men manden indhentede hende og satte hende ind i sin bil. Han kørte derefter rundt i området og ned ad en skov/markvej få minutters kørsel fra Brunsvej, hvor han forgreb sig i mod hende. Bagefter satte han hende af ved Sømarksvej tæt på krydset Balvej/Ravnegårdsvej i Vester Skerninge.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.