Fynsk dna-profil klar - men uden match

Politiet har dna-profil fra det første sex-overgreb den 26. oktober, men ingen i dna-registret passer.

Artiklens øverste billede
Politiet efterlyser en rød bil efter de to sex-overgreb på Fyn.

Fyns Politi er kommet et stort skridt videre i efterforskningen af de to sex-overgreb mod fynske skolepiger.

Politiet har nu en dna-profil af gerningsmanden, der bortførte og sexmisbrugte en 11-årig skolepige fra Øster Skerninge på Sydfyn den 26. oktober.

Politiet mistænker sammen mand for at have begået en tilsvarende forbrydelse mod en 10-årig skolepige, der blev bortført og overfaldet i onsdags i sidste uge.

Politiet: Vigtigt skridt

"Det er et rigtig vigtigt skridt i efterforskningen. Desværre har vi ikke fundet et match i vores dna-personregister, men det betyder, at vi kan udelukke personer, som vi har dna på og koncentrere vores efterforskning andre steder," siger efterforskningsleder Henrik Justesen, vicepolitiinspektør hos Fyns Politi.

Dna-profilen stammer fra sex-overgrebet på den 11-årige pige, der formentlig foregik i gerningsmandens røde bil et sted på Sydfyn.

Politiet har også sikret dna-spor i forbindelse med overgrebet i onsdags, men det er endnu uvist, om der kan skabes en fuldstændig dna-profil herfra.

Fyns Politi har indtil nu fået flere end 500 henvendelser i sagen. Det har ført til, at politiet indtil nu har talt med omkring 250 vidner i de to sager. Men foreløbig har politiet ingen konkrete mistænkte i sagen.

De to overgreb

  • 10-årig pige, 14. november: Onsdag den 14. november kl. 15.05 var en skolepige på vej hjem fra sin SFO mod sin bopæl på Longvej i Refsvindinge på Vestfyn, da en ældre bil i en mørk rød nuance kørte op på siden af hende. Manden i bilen stod ud og tog fat i hende og hev hende ind på bagsædet. Derefter kørte lidt rundt i området, inden han stoppede bilen og forgreb sig seksuelt på hende. Pigens øjne var dækkede under overgrebet. Efter overgrebet mod pigen kørte gerningsmanden hende hen til hovedvejen mellem Refsvindinge og Ørbæk ved Longvej, hvor han satte hende af.
  • 11-årig pige, 26. oktober: Overgrebet mod den 11-årige pige skete fredag eftermiddag, kort efter pigen blev sat af skolebussen på Brunsvej i Øster Skerninge ca. kl. 1420. Hun blev kontaktet af en mand, som kørte i en ældre personbil, som var bordeaux rød. Pigen forsøgte at stikke af, men manden indhentede hende og satte hende ind i sin bil. Han kørte derefter rundt i området og ned ad en skov/markvej få minutters kørsel fra Brunsvej, hvor han forgreb sig i mod hende. Bagefter satte han hende af ved Sømarksvej tæt på krydset Balvej/Ravnegårdsvej i Vester Skerninge.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.