Annonce
Politi og retsvæsen

Bueskyttetræner sigtet for pædofili

52-årig træner i nordsjællandsk bueskyttesklub er sigtet for seksuel omgang med flere børn.

Den første anmeldelse mod manden kom tilbage i midten af juni. Foto: Thomas Borberg/Polfoto

En 52-årig mandling træner i Helsinge Bueskytte Klub har formodentlig haft seksuel omgang med flere af sine elever.

Det oplyser Nordsjællands Politi over for politirapporten.nu.

"Jeg kan bekræfte, at vi har sigtet en 52-årig mand for blufærdighedskrænkelse d. 29. august, og efterfølgende er sigtelsen blevet udvidet til også at omfatte anden kønslig omgang end samleje med mindreårige," siger vicepolitikommissær Morten Riisager Pedersen.

Manden har erkendt

Formand for Helsinge Bueskytte Klub, Frank Kristensen, siger til Jyllands-Posten, at det sandsynligvis er gået ud over flere børn. Han vil dog ikke sætte antal på.

Han fortæller, at den første anmeldelse mod manden kom fra en anonym person den 15. juni i forbindelse med, at klubben deltog i et stævne.

Siden har mindst tre børn fortalt, at manden har forgrebet sig på dem, og ifølge Frank Kristensen har den 52-årige erkendt at have haft et forhold til nogle af sine elever.

"Han har erkendt nogle forhold til visse børn, men det er ikke til dem, jeg har kendskab til, der er stået frem," siger Frank Kristensen.

Forældrene er lettet

I Helsinge Bueskytte Klub, der har ca. 20 medlemmer, er forældrene ifølge formanden lettede over, at manden nu er blevet sigtet, omend ingen forstår, hvorfor det skulle tage så lang tid.

"Stemningen blandt forældregruppen er optimistisk," siger Frank Kristensen, der fortæller, at da den pågældende træner i sin tid blev konfronteret med beskyldningerne, nægtede han det hele.

Det kom til en verbal konfrontation mellem træneren og en anden person i klubben.

Senere indkaldte den 52-årige til ekstraordinær generalforsamling, hvor han grædende afvist al snak om pædofili.

"Det var en forsvarsseance, og jeg kan se nu, at det blot var krokodilletårer," siger Frank Kristensen.

Træneren er blevet bortvist fra klubben.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her