Fransk og dansk politi har anhopldt smuglere

I Frankrig er syv anholdt i jysk sag om menneskesmugling af 600 filippinere.

Danske betjente har i Frankrig deltaget i en større operation, hvor en stribe mennesker er blevet anholdt, fordi de er mistænkt for organiseret menneskesmugling.

Danskerne var observatører under den franske aktion, bekræfter vicepolitiinspektør Michael Kjeldgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Netværket menes at have sørget for smugling af et stort antal filippinere til især Danmark og Frankrig.

Kvinde fængslet i Danmark

Aktionen nær Paris og Saint Tropez har nær sammenhæng med en dansk efterforskning, hvor en kvinde i 40'erne har siddet varetægtsfængslet siden december.

Kvinden, der har boet i Thisted, sigtes for at have hjulpet godt 600 filippinske landsmænd, både mænd og kvinder, til ulovligt ophold i EU.

- Vi har arbejdet tæt sammen med fransk politi. Vi får adgang til deres oplysninger, og de får også adgang til vore, siger Michael Kjeldgaard.

I Frankrig er syv personer blevet anholdt, og flere adresser er blevet ransaget.

10 mio. euro

Europol oplyser i en pressemeddelelse fredag om sagen, at netværket kan have tjent op mod 10 millioner euro på den ulovlige trafik.

Dansk politi har dog ikke beslaglagt nævneværdige beløb eller værdier.

- Men der er ingen tvivl om, at der samlet set er tale om et stort beløb, siger Michael Kjeldgaard. Han vil ikke kommentere oplysningen fra Europol nærmere.

Betjente fra Midt- og Vestjyllands Politi efterforsker sagen sammen med kolleger i Rigspolitiet, herunder Bagmandspolitiet.

Michael Kjeldgaard vil ikke gå i detaljer med den danske del af sagen, fordi retsmøderne har været holdt bag lukkede døre.

- Vi håber, at den kan afgøres i løbet af efteråret, siger han.

Fængslingen af kvinden fra Thisted har blandt andet været begrundet med risikoen for, at hun på fri fod vil stikke af fra den kommende straffesag.

Kvinden mistænkes for at have stået for papirarbejdet, så de mange landsmænd kunne få adgang til Europa for at arbejde.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen