Kan du genkende dette nøglebundt?

Politiet håber, at en række nye billeder kan hjælpe med at opklare drab på finsk mand.

Artiklens øverste billede
Dette nøglebundt er det bedste spor, som politiet har efter drabet på den 54-årige finne Veli Matti Rissanen.

Københavns Politi beder nu offentligheden om hjælp til at opklare drabet på den 54-årige finsk statsborger Veli Matti Rissanen, der blev fundet i sin lejlighed på Tagensvej 217 på Nørrebro i København den 1. juni.

Der er udsendt en række billeder af manden fra søndag den 6. maj 2012 og et nøglebundt, der blev fundet i hans lejlighed.

”Vi appellerer til vidner, der kender eller har set den dræbte eller kender hans omgangskreds, færden m.v., og vi vil også meget gerne tale med personer, som har kendskab til nøglerne, vi fandt i lejligheden”, siger efterforskningsleder Hans Erik Raben fra Drabssektionen i Københavns Politi.

Et nøglesæt er bedste spor

På billederne ses den dræbte hæve penge ved hæveautomaten i Danske Bank, Frederikssundsvej 52 i Nordvestkvarteret i København.

Nøglerne består af en sort nøglesnor med karabinhage isat 3 nøgleringe. I den ene nøglering er der isat en seksstiftet RUKO-nøgle, en ABUS-nøgle og en nøglebrik af mærket ”Deister Electronic”, der på den ene side er præget med tallene -02400121.

Hans Erik Raben fortæller, at den dræbte levede et meget ensomt og indesluttet liv, og at hans omgangskreds og sociale netværk var meget lille eller stort set lig nul, blandt andet fordi han kun talte finsk.

Leder efter finsktalende personer

Veli Matti Rissanen levede meget på gaden, hvor han formodentlig færdedes i misbrugsmiljøet blandt andre alkoholikere. Desuden var han flaskesamler, hvor han især blev set Israels Plads på Nørrebro.

Politiet beder alle vidner, herunder også personale på herberger, om at rette henvendelse til Københavns Politi, såfremt man ligger inde med viden om, hvor især alkoholikere af finsk afstamning samles.

”Vi er interesseret i alle oplysninger om andre tilholdssteder, klubber m.v. i København og omegn, hvor personer af finsk afstamning kan tænkes at mødes”, siger Hans Erik Raben.

Rødt hår og spinkel af bygning

Den dræbte ankom til Danmark i 2005, og han blev dræbt ved stump vold på sin bopæl på Tagensvej i perioden mellem 7. og 21. maj. Derfor var han uigenkendelig, da han blev fundet af en medarbejder fra kommunen den 1. juni.

Veli Matti Rissanen beskrives som lys i huden, 167 centimeter høj, spinkel af bygning, lyst eller rødligt hår og måne. Han havde lejlighedsvist rødt skæg, havde nedslidte og misligholdte tænder, og hans arme var blandt andet prydet af tatoveringer af en blomsterkrans og en ø med en palme.

Oplysninger om sagen kan gives til Københavns Politi på tlf. 114.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.