Forsvarer: Min klient er naiv

Den første forsvarsadvokater har holdt sin procedure i terrorsagen ved Retten i Glostrup.

Artiklens øverste billede
SZ's lejlighed i Järfälla ved Stockholm er under efterforskningen af sagen blevet aflyttet af den svenske efterretningstjeneste Säpo. Tegning: Rasmus Sand Høyer

Det var hverken åndenød eller forsigtighed, der onsdag prægede forsvarsadvokat Kåre Traberg Smidt i Retten i Glostrup. Her brugte han eftermiddagen på at forsvare sin klient SZ, der er under anklage for at planlægge terror i Danmark.

Ikke alene nærmest dansede den vel knap to meter høje advokat nærmest rundt bag sin talepult, mens han bedyrede SZ's uskyld. Traberg Smidt var endog særdeles familiær med sagens anklager, Gyrithe Ulrich og Henrik Plæhn.

Anklagerne blev konsekvent omtalt som "Gyrithe og Henrik", skønt det ellers er kutyme at bruge folks fulde navn eller titel under retssager.

Undskyldte høfligt

En enkelt gang løb snakketøjet da også så meget løbsk for Traberg Smidt, at et enkelt "sgu" sneg sig ind i talestrømmen. Den fangede han dog selv og undskyldte høfligt over for retten.

Selve substansen i Traberg Smidts forsvarstale var ganske anderledes end de beskyldninger, som Gyrithe Ulrich havde brugt formiddagen på at rette mod SZ.

Anklageren var af den opfattelse, at SZ var en af hjernerne bag de fire tiltaltes påståede planer om at begå et terrorangreb mod JP/Politikens hus i København kort før årsskiftet 2010/2011.

- Han har været naiv og godtroende, og han har åbnet sit hjem for de forkerte mennesker, lød det derimod fra Kåre Traberg Smidt.

Bakkede ud

SZ's lejlighed i Järfälla ved Stockholm er under efterforskningen af sagen blevet aflyttet af den svenske efterretningstjeneste Säpo. På aflytningerne kan man høre, hvordan de fire mænd angiveligt planlægger terror.

Traberg Smidt mener dog, at aflytningerne blot viser, at SZ snakker den egentlige hovedmand, 46-årige MD, efter munden.

- Så snart samtalerne bliver konkrete, så bakker SZ ud. Og da han opdager, at bilen er på vej mod København i stedet for Göteborg, så vil han ud, lød det fra Traberg Smidt.

Han henviser til, at SZ i modsætning til de tre andre forlod den lejebil, som bragte dem til Danmark, på en tankstation ved Jönköping.

Der ventes dom i sagen i næste uge.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.