12 års fængsel for drab med jernrør

21-årig havde anket byrettens dom, men Vestre Landsret var ikke uenig.

Artiklens øverste billede
Det var med et jernrør som dette, at den 21-årige er tiltalt for at have dræbt John Martin Larsen med. Foto: Gert Jensen

Havde Tommy Bystrup Larsen til hensigt at dræbe den 47-årige John Martin Larsen med et jernrør?

I januar fastslog byretten, at der var tale om manddrab, hvilket den 21-årige mand med det samme ankede. Men i Vestre Landsret onsdag blev afgørelsens igen slået enstemmigt fast, at Tommy Bystrup Larsen slog for at dræbe, skriver Nordjyske.dk.

Især lagde landsretten i Aalborg vægt på antallet af slag og styrken af slag.

Tommy Bystrup Larsen har erkendt, at han en nat i december opsøgte onklen til sin kæreste, i dag kone, som han med et jernrør gav 10-15 slag, herunder 8 gange i hovedet. Men har forsvaret sig i retten, at det var vold med døden til følge.

Enorme mængder alkohol

Den tragiske hændelse skete natten til søndag den 6. december, hvor den 21-årige mand havde været til 16-års fødselsdagsfest i Mou.

Efter at have indtaget enorme mængder af alkohol, i form af en halv kasse øl og en halv flaske sprut, samt smertestillende piller mod en hovedpine, vendte han hjem til sin svigerfamilies hus, hvor han boede med sin kæreste, i dag kone.

Her havde man haft besøg af et familiemedlem, den 47-årige John Martin Larsen, som familien i forvejen følte sig chikaneret af. Besøget var også endt ud i et skænderi, hvor den 47-årige havde anklaget en af den tiltaltes venner for at være kriminel.

Slog ham i panik

Da Tommy Bystrup Larsen hørte om skænderiet, tog han ud til den 47-årige med et jernrør. I vidneskranken fortalte han, at John Martin Larsen havde ligget og sovet i stuen, da han kom ind.

Her var de to begyndt at skændes, som til sidst var endt ud i, at den 21-årige var begyndt at slå med det 80 cm lange og tunge jernrør.

Både gulve og loft blev ramt af blodstænk, men på trods af adskillige slag lykkedes det John Martin Larsen at løbe ud i indkørslen, hvor han gled i sneen.

Den tiltalte fulgte efter ham, og gav John Martin Larsen to kraftige slag i hovedet, som han i retten forklarede var gjort i en form for panik. Han afviste at det var for at slå ham ihjel, så han ikke kunne sladre.

Ændre forklaring

I landsretten kunne Tommy Bystrup Larsen ikke længere stå ved sin forklaring fra byretten om, at han var taget afsted med den hensigt at slå den 47-årige ihjel.

Nu lød forklaringen, at han ville give ham en forskrækkelse, samt at det var i panik og chok, at han ikke tilkaldte hjælp, da John Martin Larsen lå bevidstløs i sneen.

Efter overfaldet kørte Tommy Bystrup Larsen hjem igen, hvor han fortalte sin svigermor om den tragiske hændelse.

Her opdagede han, at han havde glemt sine cigaretter og tog ud til gerningsstedet igen, hvor han stadig ikke ringede efter hjælp, selvom John Martin Larsen lå blødende på jorden, men stadig trak vejret.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.