Børneudvalg holder fast i syvårig dreng

Byrådspolitikere afgør, at mistænkt dreng fra sag om påsatte brande i Esbjerg skal forblive på institution.

Mod forældrenes vilje skal en syvårig dreng fra Esbjerg forblive på en institution i et par måneder for at få foretaget en psykologisk udredning.

Det har Esbjerg Kommunes børne- og ungeudvalg besluttet efter et møde med forældrene, oplyser familiens advokat, Rasmus Hedegaard.

Drengen blev fjernet fra forældrene af kommunes socialmyndigheder sidste lørdag med henblik på en psykologundersøgelse. Politiet mistænker ham for at have været med til en række brandstiftelser i Esbjerg sammen med andre børn og unge. En mistanke, som den syvåriges forældre afviser for deres barns vedkommende.

- Forældrene er enige i, at det er en god idé at få lavet en psykologundersøgelse. Men de mener, at han burde kunne bo hjemme i mens. Børne- og ungeudvalget mener, at undersøgelsen kun kan lade sig gøre, hvis barnet bor på institutionen, siger Rasmus Hedegaard.

Klager til ankestyrelsen

Han regner med, at forældrene klager til Ankestyrelsen over udvalgets afgørelse.

- Men det bliver en klage af mere principiel karakter. For en afgørelse fra Ankestyrelsen kan godt trække lige så langt ud, som barnet nu skal være på institutionen, siger advokaten.

Han oplyser, at politikerne i udvalget har bebrejdet de involverede embedsmænd, at den syvårige blev fjernet, uden at myndighederne først have haft en samtale med barnet.

- Sådan en samtale er som udgangspunkt et krav i den slags sager, siger Rasmus Hedegaard.

Han understreger, at der ikke er tale om en tvangsfjernelse, der er begrundet i, at forældrene skulle have misrøgtet den syvårige. Udvalgets fjernelse af barnet er begrundet i, at det er nødvendigt for at foretage den psykologiske undersøgelse, påpeger advokaten.

Drengen blev hentet af myndighederne med kort varsel sent lørdag aften. Foreningen Børns Vilkår har kaldt kommunens fremgangsmåde for forrykt og chokerende.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen