Politi og retsvæsen

Vrede bag rådhusbrand

En dreng er nu varetægtsfængslet for at have sat ild til et rådhus. Han var sur på kommunen, forklarede han.

Det var utilfredshed med Nordfyns Kommune, der fik en 16-årig dreng til at sætte Søndersø Rådhus i brand natten til den 5. september.

Det forklarede den sigtede i et grundlovsforhør over for Retten i Odense.

Den 16-årige erkendte, at han står bag den voldsomme brand, der raserede rådhuset, og som medførte voldsomme skader.

Var sur

Under retsmødet så han beklemt ud og mumlede det meste af tiden kun enstavelses ord som svar.

- Jeg var sur, lød det korte svar, da anklageren spurgte ham, hvorfor han stak ild på rådhuset.

- På hvem, ville dommeren vide.

- Ja, på Nordfyns Kommune, kom det fra den 16-årige.

Smed flaske med benzin

Vreden bundede i, at kommunen har valgt at tvangsfjerne hans lillesøster. Den beslutning ligger imidlertid to-tre år tilbage i tiden.

Drengen havde gennem et vindue forladt den institution, hvor han er anbragt, og havde taget en sodavandsflaske med benzin med til rådhuset. Her smadrede han en rude, antændte flasken og kastede den ind i den mennesketomme bygning.

Nu skal den 16-årige tilbringe de næste 28 dage i varetægtsfængsel, der bliver afsonet i en lukket institution for unge.

Dommeren lagde vægt på, at drengen i dagene forinden havde forsøgt at tænde ild adskillige steder sammen med nogle kammerater, og at det derfor ikke kunne kategoriseres som et engangstilfælde.

I forbindelse med en tidligere sag om trusler og overtrædelse af våbenloven blev det besluttet, at drengen skal mentalundersøges. Den undersøgelse lader fortsat vente på sig.

I samråd med sin forsvarer valgte den 16-årige at acceptere afgørelsen.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her