26-årig stak af med politimands pistol

Aalborg Politi trak tirsdag aften våben, da en 26-årig mand stak af med en politimands pistol.

Politiet i Aalborg sendte tirsdag aften alt disponibelt mandskab af sted mod Aalborg Sygehus Syd, hvor en 26-årig mand var flygtet af sted med en pistol, som han kort forinden havde taget fra betjents pistolshylster.

Politiet var kort tid før blevet kaldt ud til sygehuset, hvor den 26-årige mand var indblandet i noget tumult, som hospitalets personale ikke selv kunne klare, og herfra eskalerede situationen.

Det fortæller vagtchefen ved Nordjyllands politi, Frank Liltorp.

- Patruljen er på stedet i omkring fem minutter, hvor det lykkes at få talt manden en smule til ro, men pludselig springer han frem og rykker en pistol fri af en politimands føringsmiddel, fortæller Frank Liltorp.

Manden stikker efterfølgende af fra stedet med pistolen, uden at politiet når at følge efter ham.

Intens jagt

- Der har ikke været nogen, der har været truet af ham. I første omgang sørger betjentene på stedet for at få de omkringværende i sikkerhed, så de ikke kom i skudlinjen, hvis det skulle udvikle sig, fortæller Frank Liltorp.

Herefter starter en intens jagt på at fange manden, der er flygtet fra hospitalet via af nogle kældre. Politiet sender flere patruljer af sted mod sygehuset.

- Vi sender det hele. Alt hvad vi overhovedet har, siger vagtchefen. Han fortæller, at man omkring et kvarter efter finder manden, da en borger ringer med oplysninger om en mistænksom person nær sygehuset.

- Han blev anholdt uden dramatik, da hans selv smed pistolen. Der var en del betjente, der havde trukket pistoler i forberedt nødværge, men det skete ganske udramatisk.

Politiet ved endnu ikke, hvorfor manden havde opsøgt sygehuset. Han blev efterfølgende kørt til detentionen og skal efter alt at dømme fremstilles.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen