Politiet: Så dumme er bankkunder ikke

Tyve troede, at falske bankbokse og usynlige aluminiums- skinner var vejen til en lille formue.

Artiklens øverste billede
Flere steder i Lyngby havde tyve stillet postkasser op ved siden af bank-døgnbokse med en besked om, at boksen var gået i stykker. Arkivfoto: Jan Dagø

"Boksen virker ikke. Brug postkassen ved siden af," havde tyvene skrevet på laminerede skilte ved siden af flere af Danske Banks døgnbokse i Lyngby i weekenden.

Ved siden af havde de stillet en postkasse, hvor kunderne frivilligt kunne aflevere deres surt optjente spareskillinger i den tro, at de satte dem i banken.

Og i Køge fik politiet i weekenden en anmeldelse om, at der var sat en aluminiumsskinne fast i seddeludkastet på en af Nordeas hæveautomater, der forhindrede sedlerne i at komme ud med det samme.

Ikke imponeret af postkasse-trick

"Jeg kan ikke erindre, at vi har set den her slags numre før," siger pressekoordinator Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi til postkasse-tricket i Lyngby.

Han kalder tyvenes påhit for både "dilettantisk og primitivt".

"Enhver veltænkende borger kan da regne ud, at man ikke skal smide sine penge ned i en postkasse. Nej, der er min tiltro til borgerne for stor," siger Henrik Suhr til jp.dk.

Derfor regner han heller ikke med, at tyvene fik lokket mange penge i postkassen.

Det er set før

Alligevel er politiet dog i færd med at gennemse videoovervågningen og undersøge, hvor mange borgere, der rent faktisk har "været dumme nok" til at hoppe på tyvenes nye postkasse-trick, oplyser han.

Og i Køge opfordrer politiet folk til at give et kald, hvis man i løbet af weekenden eller tidligere har oplevet, at sedlerne "sad fast" i automaten.

Tricket er nemlig blevet benyttet før - senest i Roskilde og Greve tilbage i begyndelsen af november måned, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Så hvis man indsat pengene i en postkasse, uden at kontoen er blevet federe, eller hævet et bundt sedler, uden at de er kommet ud af seddeludkastet, så bør man kontakte politiet, lyder beskeden.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen