Politikere raser over afhøring af syvårig

Politiets afhøring af en syvårig dreng fra Esbjerg lørdag aften undrer folketingspolitikere.

Justitsminister Morten Bødskov (S) drages ind i sagen om afhøringen af en syvårig dreng fra Esbjerg.

Drengen, der er mistænkt for brandstiftelse, blev hevet ud af sengen og afhørt af politiet lørdag aften ved 22:30-tiden og afhørt i to timer.

Nu skal ministeren på banen og forklare, om reglerne er overholdt, mener Dansk Folkeparti, SF og Socialdemokraterne.

"Meget mærkelig"

- Jeg kan slet ikke forstå, hvorfor politiet har lavet den vurdering, at det er nødvendigt af hensyn til afklaringen af sagen at hente et syvårigt barn klokken ti om natten, siger retsordfører Ole Hækkerup (S), som kalder sagen "meget mærkelig".

- Det er en god idé at finde ud af den præcise grund til, hvorfor politiet har gjort, som de har gjort, tilføjer han og understreger, at "det kan være, at der gemmer sig noget bagved, som vi andre ikke kender".

Mette Hjermind Dencker, familieordfører i Dansk Folkeparti, er også forundret:

Bør ikke finde sted

- Jeg vil vide, om det kan være rimeligt, at et barn i så tidlig en alder skal kastes ud i en så voldsom oplevelse, uden at blive støttet af sine forældre eller tilsvarende.

- Det lyder ikke som en fremgangsmåde, som bør finde sted i det danske retssamfund, tilføjer Mette Hjermind Dencker.

SF peger på, at det er vigtigt at huske på, at alle i Danmark - også drenge på syv år - er uskyldige indtil det modsatte er bevist og skal behandles med respekt.

Forrykt og chokerende

- Jeg er forundret over, at politiet fandt det nødvendigt at vække en syvårig dreng for at afhøre ham på et tidspunkt, hvor man må formode, at han ligger i sin seng, siger Ida Damborg - SF's medlem af Folketingets Retsudvalg.

Den syvårige dreng er blandt de sigtede i sagen om en række påsatte brande i Esbjerg, blev afhentet sent om aftenen og kørt til afhøring, uden at hans far eller mor måtte deltage.

Den fremgangsmåde er helt forrykt, mener organisationen Børns Vilkår, ifølge JydskeVestkysten.

- Jeg kan ikke forstå, at det ikke kan vente til næste dag. Han er jo kun syv år. Hvis min otteårige datter blev hentet til afhøring så sent, ville hun være skræmt. Det virker helt forrykt og chokerende, siger formand for Børns Vilkår, Peter Albæk.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Syvårig burde have haft advokat

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen