Syv anholdt i politiaktion mod HA

14 adresser er ransaget i hovedstaden i forbindelse med opklaringen af et mordforsøg.

Artiklens øverste billede
Hells Angels' klubhus på Svanevej på Nørrebro i København er et af de steder, der er blevet ransaget af politiet her til formiddag. Arkivfoto: Mik Eskestad

Indtil videre har Københavns Politi anholdt fem mænd med relationer til Hells Angels og yderligere er to kvinder i forbindelse med ransagningen af to klubhuse Nørrebro og i Ishøj i København, der tilhører rockergruppen.

Derudover er 12 privatadresser i Storkøbenhavn blevet endevendt for spor, der kan knytte de syv personer til et mordforsøg, begået i sommers, oplyser politikommissær Knud Hvass fra afdelingen for organiseret kriminalitet ved Københavns Politi.

"Jeg vil ikke gå ind i, hvilke roller de har haft, men jeg kan fortælle, at vi blandt andet har fundet en pistol og fire kg. hash hos en af de anholdte. Der er også fundet nogle knive og andre forskellige ting som f.eks. beklædningsgenstande, der har relationer til de sager, som de er sigtet for," siger han.

"De fem er hangarounds"

Ifølge Knud Hvass er de fem mænd tilknyttet de to klubhuse som såkaldte "hangarounds," der er stadiet, inden man bliver "aspirant" i rockerklubben.

Og selvom det er noget, som de fem er blevet siden mordforsøget i sommers, så mener Knud Hvass ikke, at der er en sammenhæng mellem deres "optagelse" og selve forbrydelsen.

"Jeg tror ikke, at det har noget med klubben at gøre. Jeg tror snarere, at der er tale om et internt personligt opgør," siger han.

Tavshed om sommersagen

Politikommissæren vil ikke oplyse, hvad de enkelte er sigtet for, men oplyser, at en del af dem er sigtet for andre mindre forseelser, der har en relation til mordforsøget.

Blandt andet er nogle af dem sigtet for "forsætlig brandstiftelse," da bilen, der blev brugt til at slippe væk fra gerningsstedet, blev brændt af.

Endnu vil politiet ikke oplyse, hvilken sag fra i sommers, der konkret har været anledningen til de mange ransagelser og anholdelser, udover at der er tale om et mordforsøg.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen