Hvor er redningsmanden fra Brønderslev?

Forsvarer leder efter mand, der hjalp Brønderslev-pige under flugten fra overgreb i hjemmet.

Artiklens øverste billede

Når ankesagen i den grove Brønderslevsag starter på mandag i Aalborg, vil forsvareren til den dømte mor gerne finde et nyt vidne, der endnu ikke har været afhørt.

Det drejer sig om en formentlig ældre mand, som muligvis kan beskrive nærmere, hvordan den ældste pige M havde det, da hun flygtede fra det uhumske hjem i landsbyen Serritslev ved Brønderslev.

Det var pigens flugt og anmeldelse af forældrene i vinteren 2010, der startede den omfattende sag om seksuelt misbrug, vold, tvang, misrøgt og indespærring af tilsammen 10 sammenbragte børn.

Ankesag fra mandag

Den 42-årige far blev i juni i Hjørring idømt forvaring på ubestemt tid, mens moren på 37 år fik fire års fængsel.

Fra på mandag skal et nyt nævningeting i Vestre Landsret behandle ankesagen. Begge forældre kræver at blive frifundet, når dommen falder midt i december.

Advokat Henrik Garlik, der er forsvarer for moren, oplyser, at han meget gerne vil i kontakt med et nyt, hidtil ukendt vidne i sagen.

Mand i en hvid varebil

- Pigen har forklaret, at hun blev samlet op af en hvid varebil ført af en ældre mand, da hun forlod hjemmet. Dette vidne er det ikke lykkedes politiet at finde. Jeg vil opfordre ham til at melde sig, siger Henrik Garlik.

Flugten fra det uopvarmede hjem og i retning mod Brønderslev skete i 10 graders frost om eftermiddagen den 2. februar 2010.

Advokaten vil gerne have vidnet til at fortælle, hvordan han oplevede mødet med den unge pige, der siden blev smidt af toget, da hun ikke havde billet, og i øvrigt fejlagtigt havde taget toget mod nord i stedet for mod syd mod Sjælland.

Tøede pigen op

Pigen blev sat af i stationsbyen Vrå, og her fik hun kort efter hjælp af en person på Byens Café. Han tilbød hende overnatning og nyt tøj, inden hun med lånte penge flygtede videre til sin mor på Sjælland næste dag.

- Efterhånden som hun tøede op, lugtede hun og hendes lasede tøj af mødding. Efter et kvarter flød der sort pladder fra hende, sagde vidnet i byretten i Hjørring i sommer.

Når ankesagen genoptages, vil der i øvrigt ikke blive fremlagt nyt bevismateriale, oplyser anklagere statsadvokatassessor Margrethe Sanning.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen