Rockervidne: Jeg får det bedre af at vidne

Hovedvidnet i den store rockersag får dulmet sin sorte samvittighed af at fortælle om rockernes ugerninger.

Trods dødstrusler fra de tidligere rockervenner, så fortryder hovedvidnet M ikke, at han har vendt 16 af sine "brødre" i HA ryggen og nu vidner detaljeret mod dem.

- Jeg er ikke til at hugge og stikke i. Jeg kæmper for mit liv ved at sidde herinde, og jeg fortæller ingen løgnehistorier, siger M onsdag fra sin plads i vidneskranken og tilføjer:

- Der er faldet en stor sten fra mit hjerte ved at fortælle de her ting, og jeg får det bedre og bedre med mig selv hver gang, jeg sidder her.

Forsvarerne for de tiltalte til et af sagens mordforsøg - på bandelederen Lille A i 2009 - prøver ellers at pille ved M's troværdighed.

M har i detaljer fortalt hele forløbet op til Lille A's planlagte dødsdag.

Forsvarerne påpeger, at M burde have meget svært ved at huske detaljerede tidsangivelser i forløbet så langt tilbage, og stiller sig kritisk over for, at M har ændret ting i sine forskellige afhøringer hos politiet.

Desuden forsøger forsvarerne at rykke ved M's troværdighed ved at gøre opmærksom på, at M var dybt afhængig af hash i sin tid i rockermiljøet.

- Lige siden jeg lagde kortene på bordet, har jeg løbet det hele igennem i mit hoved hver eneste dag. Det er måske derfor, jeg er så klar i spyttet.

- Jeg måtte da være småpsykopat, hvis jeg ikke tænkte på det hele tiden, for det er jo en kæmpe ting det her, siger M fra sin stol i retten.

M fortæller, at han også selv er imponeret over, hvor meget han kan huske fra sin tid i rockermiljøet.

Han slår fast, at han ikke har ændret forklaringer i de centrale elementer i sine forklaringer. Men han mener, at der kommer flere detaljer til undervejs i takt med, at han får genopfrisket de forskellige episoder.

M er selv idømt 12 års fængsel for blandt andet fem drabsforsøg - herunder mordplanerne mod bandelederen Lille A fra Blågårds Plads.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen