16-årig fængslet for skolebrand

Fynsk efterskoleelev erkender at stå bag skolebrand i Svendborg sammen med veninde.

Artiklens øverste billede

Ved retten i Svendborg er en 16-årig efterskoleelev netop blevet varetægtsfængslet frem til den 31. maj sigtet for at stå bag brandstiftelse på Nordre Skole i Svendborg den 29. januar.

"Drengen erkendte i grundlovsforhøret at være skyldig i sigtelsen," siger politiadvokat Lars Ole Pedersen, Fyns Politi, til jp.dk.

I går blev en 17-årig pige varetægtsfængslet i sagen - også frem til den 31. maj. Politiet mener ikke, at der var flere om brandstiftelsen, der kostede ødelæggelser på skolebygningerne for to millioner kroner.

Havde været til fest

Om motivet til brandstiftelsen er det fremgået af de to unges forklaringer, at de havde været til fest sammen og var blevet fulde. De satte sig og talte sammen i skolegården. På et tidspunkt brød de ind i kælderen, hvor de blandt andet tændte ild i nogle gardiner, som de havde revet ned. Der var tale om impulsive handlinger uden noget egentligt påviseligt motiv.

Det er anklagemyndighedens hensigt at begære fængslingsfristen over begge forlænget den 31. maj 2011.

Inden sagens afgørelse i retten skal der indhentes en række personlige oplysninger om de unge.

Ifølge efterforskningsleder Kim Munksgaard kommer de to unge fra helt almindelige familier. De har ikke tidligere begået noget kriminelt, og de har heller ikke haft noget udestående med Nordre Skole, hvor de begge har gået i skole.

LÆS OGSÅ: Unge satte ild til skole af kedsomhed

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen