Kvinde anklaget for millionafpresning

Er det justitsmord, at en 39-årig mor til tre i de seneste fem måneder har siddet fængslet i en sag om afpresning?

Eller er det sandt, som anklagemyndigheden hævder, at hun i januar pudsede en hårdkogt kriminel på halsen af sin eksmand med krav om at få halvanden million kroner?

Det skal Københavns Byret tage stilling til i sagen, der begyndte onsdag.

Her forklarede kvinden, at hendes dybt forgældede eksmand skylder hende 1,2 millioner kroner, som han lånte af hende til at starte et tøjfirma for, mens de endnu var gift. Efter skilsmissen har eksmanden ikke villet betale den påståede milliongæld, selvom kvinden har et gældsbrev på beløbet.

- Men det er et proforma-gældsbrev, som vi kun lavede i et forsøg på at redde hendes rengøringsfirma. Der er ingen reel gæld mellem os, sagde den 35-årige eksmand i retten. Han erkendte dog at skylde ekskonens forældre et større pengebeløb.

Modstridende forklaringer

Kvinden derimod fastholder, at også gælden til hende er virkelig og lagde i retten ikke skjul på, at hun havde klaget over sin eksmand til vennen "Charlie", der i virkeligheden har et mellemøstligt navn.

- Han er en ven, og jeg har fortalt ham om mine problemer med min eksmand, men jeg har aldrig bedt Charlie om at indkassere pengene, sagde hun i retten. Også "Charlie" afviser anklagerne og siger, at han kun havde til hensigt at mægle mellem parterne.

Sagen fortsætter tirsdag i næste uge, hvor dommen forventes.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen