Chefjurist kritiserer udlevering

Den planlagte udlevering af danskeren Camilla Broe til USA understreger forringelsen af retssikkerheden, efter Folketinget i 2002 vedtog den såkaldte terrorpakke.

Det mener chefjurist Jacob Mchangama fra tænketanken Cepos med henvisning til, at det i kampen mod terror også er blevet muligt at udlevere andre end mistænkte terrorister.

- I forbindelse med terrorangrebet 11. september har flere stater benyttet sig af stemningen til også at få gjort det muligt at udlevere egne statsborgere for anden alvorlig kriminalitet. Det er en glidebane, fordi forholdene, der var møntet på terrortruslen, pludselig også gælder på andre områder, siger han og fortsætter:

- Det er det samme, man kan se omkring aflytning, hvor politiet nu kan få en kendelse til at aflytte en person i stedet for en telefon. Det blev indført i kampen mod terror, men bliver nu også brugt i sager om fx. bandekriminalitet. Så man gør op med nogle principper, og det forringer efter min mening retssikkerheden på en uhensigtsmæssig måde.

Camilla Broe står efter Østre Landsrets kendelse i dag til at blive udleveret til Florida, hvor hun er sigtet for indsmugling af store mængder ecstasy i slutningen af 1990' erne.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen