To bandefolk dømt for skyderi

Med halvandet års fængsel straffede retsvæsnet to folk fra miljøet omkring AK81. Retten på Frederiksberg dømte de for et skyderi i Vanløse en sen aften sidste sommer.

Ingen blev ramt, og de to blev dømt efter straffelovens paragraf om at forvolde fare for andre.

De dømte er den 23-årige Jimmi Rigelsen og den 24-årige Ian Benedick Kirkeby. Skyderiet var ikke en del af bandekonflikten, men drejede sig tilsyneladende om en strid om en pige.

De to blev senere på gerningsaftenen anholdt i den bil, som skuddene faldt fra. Men de nægter begge, at de var i bilen under selve skyderiet.

Sagen har været udsat flere gange, blandt andet fordi det har været svært at få vidnerne til at møde op. Det sidste vidne, der blev afhørt tirsdag, havde så lidt lyst til at forklare sig, at han måtte anholdes af politiet. han afgav sin forklaring for lukkede døre, efter at de to tiltalte var ført ud.

- Det har ikke været nemt at få de uvildige vidner til at komme og afgive forklaring, erkender anklageren, politiadvokat Michael Jørgensen.

Han har tidligere opfordret til, at man netop i sager om bandeopgør beskytter vidnerne bedre. I et debatindlæg tidligere på året opfordrede han til, at vidner, der ikke kender de tiltalte, kan forklare sig anonymt, uden at de anklagede får oplyst deres navne.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen