Tyveknægte huserer på Roskilde Festivalen

<p>Når først musikken spiller, og lunkne dåseøl præger Roskilde Festival-deltagernes bevidsthed, bliver der frit spil for de ekstra langfingrede.</p>

Artiklens øverste billede

Ikke alle gæster på årets festival er kommet for festen og musikken, og her til morgen havde politiet allerede modtaget 63 anmeldelser om tyveri.

- Tyvene går rundt i lejrene og udnytter forvirringen, der er hernede, ved for eksempel at gå ind i andres telte. Og når først folk bliver lidt fulde, er de måske ikke lige så gode til at holde øje med deres ting, og så er det nemt for tyvene at gå rundt mellem teltene og stjæle derfra, fortæller afviklingsleder på festivalens politihovedkvarter, Per Heide Sørensen.

Frastjålet bukser og mobil

På telttogterne er det primært kontanter, ipods, mobiltelefoner og håndtasker, der forsvinder fra de retmæssige ejere. En af de uheldige tyveriramte er Frederik V.R. Petersen, der natten til mandag blev et par bukser, en pung med 1.000 kroner og en mobiltelefon fattigere.

- Jeg vågnede om natten, fordi der var en fyr inde og rode i mit telt. Jeg råbte, at han skulle stoppe, men så stak han af. Jeg troede måske bare, at han ville stjæle nogle øl. Da jeg vågnede om morgenen, virkede det hele lidt drømmeagtigt, men så opdagede jeg, at han havde taget mine bukser og smidt min jakke ude foran teltet, siger Frederik.

- Men det har ikke ødelagt min festival, og det skal det heller ikke gøre, understreger han.

770 tyverier sidste år

Hvert år er småhapserierne et problem på festivalpladsen, men omfanget holder sig nogenlunde stabilt. Sidste år meldte festivalflokken 770 tyverier, og Per Heide Sørensen forudser et tal i år på samme niveau.

- Der kommer flere festivaldeltagere de sidste dage, så der kommer også flere tyverier, siger afviklingslederen.

Han opfordrer derfor gæsterne til at have alle værdier på sig i enten en mavetaske eller en taske rundt om halsen. Derudover foreslår han at undgå at ligne "en million" og være opmærksom på uønskede gæster i nabolejrene.

Sammenligner man festivalpladsen med en dansk provinsby, ligger rapseriniveauet i Roskilde Festivalens parallelsamfund over gennemsnittet. Samlet vurderer Per Heide Sørensen dog, at festivalen forløber "temmeligt roligt" med antallet af menneske taget i betragtning.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen