Fem år for at slå avisbud ihjel

Straffene var stort set de samme som i byretten, da Østre Landsret i dag dømte tre teenagere for vold med døden til følge mod det 16-årige avisbud Deniz Uzun på Amager i marts sidste år.

Artiklens øverste billede

Den 16-årige Kenni Blegvad fik dog hævet sin straf fra fire og et halvt års fængsel til fem år, mens hans 18-årige storebror Dennis Jan Mødkjær og deres 19-årige kammerat René Boj Clausen fik stadfæstet deres domme på henholdsvis tre og et halvt og fire års fængsel.

Overfaldet fandt sted den 19. marts sidste år, da de tre teenagere kørte rundt på Amager med René Clausen bag rattet. De bemærkede Deniz Uzun og hans kammerat, der holdt en pause på deres avisrute i Polensgade ved Lergravsparken og kørte forbi dem et par gange.

Ifølge deres forklaringer i retten, kiggede de to avisbude provokerende på dem. De stoppede derfor op ud for de to drenge, hvorefter Kenni Blegvad sprang ud og spurgte Deniz Uzun, hvorfor han gloede på dem.

Han svarede, at det var dem, der gloede på ham, hvorefter Blegvad slog ham i hovedet med fastelavnskøllen. Efter overfaldet løb Deniz Uzun lidt ned ad gaden, hvor han faldt om. Dagen efter døde han på Rigshospitalet af sine kvæstelser.

Efter overfaldet fortsatte trekløveret til Christiania, hvor de gemte fastelavnskøllen og købte hash, før de kørte

Flere vidner havde noteret bilens registreringsnummer, ligesom to piger ringede til politiet og fortalte, at det muligvis var de tre, der stod bag overfaldet.

Politiet omringede ejendommen på Amager, hvor Kenni Blegvad og René Clausen boede, og de tre blev kort efter anholdt, da de forsøgte at stikke af.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen