Annonce
Politi og retsvæsen

Nye kadetter ved grænsen frigiver 24 betjente til andre opgaver

24 af 53 nyuddannede politikadetter er mandag i aktiv tjeneste. De skal hjælpe politiet med grænsekontrollen.

De 53 politikadetter skulle egentlig være begyndt 1. september. Men striden betød, at kadetterne måtte vente lidt på at kunne trække i uniformen. Foto: Sebastian Iwersen

Nyuddannede politikadetter i uniform og med både pistol og håndjern er mandag i aktiv tjeneste i Jylland, hvor de skal aflaste politiet ved den tyske grænse.

Der er tale om 24 af de i alt 53 nyuddannede kadetter, som skal løfte en del af opgaven med grænsekontrol. Det skal de gøre ved de faste grænseovergange i Kruså, Padborg og Frøslev sammen med betjente og hjemmeværnet.

Dermed får politiet samtidig mulighed for at sende 24 betjente tilbage til deres respektive politikredse.

Det fortæller politiinspektør Brian Fussing fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Han er leder af grænseoperationen og linjechef fra Udlændingekontrolafdelingen i Padborg.

- Bandekonflikten i København og andre opgaver ligger og venter. De (de 24 betjente, red.) kan komme tilbage og tage hul på opgaverne igen, sagde Brian Fussing på et pressemøde ved grænseovergangen i Kruså.

Aftalen om kadetterne blev forhandlet på plads af Politiforbundet og Moderniseringsstyrelsen.

Parterne var længe uenige om en overenskomst. Staten ville have et nødberedskab skrevet ind i overenskomsten. Men Politiforbundet ville kun gå med til at skrive under på en hensigtserklæring.

Med aftalen blev der enighed om, hvordan man sikrer, at kadetterne i tilfælde af en fremtidig konfliktsituation kan løse opgaver af væsentlig betydning for Danmarks sikkerhed. Samtidig har kadetterne strejkeret.

De 53 politikadetter skulle egentlig være begyndt 1. september.

Men striden betød, at kadetterne måtte vente lidt på at kunne trække i uniformen.

Siden lød meldingen, at de var klar fra 1. oktober. Men før de kunne begynde arbejdet ved grænseovergangen, skulle de på introduktionskurser, fortæller politiinspektør Brian Fussing til TV2 News.

- Det er nogle dygtige kadetter, vi har fået. De er meget engagerede. Det er jeg sikker på, at vi nok skal få noget godt ud af, siger politiinspektøren til Ritzau.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Danmarksbilleder: Farmor i sigte

Jyllands-Postens fotografer er vidner til både hverdagen og livets store begivenheder. Følg med her og se et nyt danmarksbillede alle hverdage.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her