*

Politi og retsvæsen

18-årig anholdt for trusler om skoleskyderi: »Det er både dumt og uansvarligt«

Politiet troppede tungt bevæbnet op på Ørestad Gymnasium på Amager.

Københavns Politi har torsdag anholdt en 18-årig mand på Ørestad Gymnasium på Amager.

Det skyldtes, at han havde fremsat trusler, der kunne opfattes som et forestående skoleskyderi.

»Ik komme i skole i morgen, loadet gun«. Sådan lød ordlyden ifølge politiet i en sms, der blev sendt rundt blandt gymnasiets elever.

Ifølge politiet har den 18-årige ikke haft til hensigt at begå et reelt skoleskyderi, men hans trusler skræmte andre og resulterede i en større politiaktion.

»Det er både dumt og uansvarligt af den, der har fremsat truslerne,« siger den centrale efterforskningsleder René Jensen.

Den unge mand blev anholdt klokken 12.05, da politiet tungt bevæbnet troppede op på gymnasiet.

Torsdag eftermiddag er politiet i gang med at afhøre den 18-årige på Station Bellahøj.

Han er blevet sigtet efter straffelovens §266 for at have fremsat truslerne. Den type forbrydelse straffes med bøde eller fængsel i op til et år.

»Sagen her viser, hvorfor man på ingen måde skal lave sjov med trusler om skoleskyderier og lignende. På grund af det generelt høje trusselsniveau, vi har i Danmark, så bliver den slags taget meget alvorligt af politiet,« siger René Jensen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her