*

Politi og retsvæsen

Politiet har fundet en sav i Køge Bugt: Undersøges for mulig forbindelse til ubådssagen

Saven er fundet tæt på ruten, hvor politiet mener, at Peter Madsens ubåd har sejlet.

Foto: Kenneth Meyer/Polfoto

Dykkere har onsdag fundet en sav under politiets eftersøgning i Køge Bugt i forbindelse med ubådssagen.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Kim Walls mor ved mindehøjtidelighed: Vi var ofte bekymrede - men i sommer var vi trygge

Saven er fundet nær den rute, som politiet vurderer, at drabssigtede Peter Madsens ubåd sejlede den 11. august i år.

»Saven bliver nu undersøgt af vores kriminalteknikere, for at vurdere, om der er tale om den sav, som politiet har ledt efter i forbindelse med ubådssagen,« siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra Københavns Politi.

Ubådssagen handler om den afdøde Kim Wall, der forsvandt torsdag den 10. august efter at være sejlet ud fra Refshaleøen sammen med ubådskaptajnen Peter Madsen i den hjemmebyggede ubåd "Nautilus UC3".

Ubåden forsvandt, blev meldt savnet og fundet efterfølgende dag. Den begyndte at synke, og kun Peter Madsen blev reddet i land. Han blev anholdt og efterfølgende sigtet for drab, men har siden nægtet sig skyldig.

Den 21. august blev Kim Walls torso fundet på den sydvestlige kyst af Amager, og siden har politiet fundet hendes hoved, ben og tøj i vandet.

Peter Madsen har forklaret, at Kim Wall omkom efter at have fået ubådens tunge luge i hovedet, men ifølge politiet er der ikke fundet spor af fraktur på kraniet, der blev fundet i begyndelsen af oktober. Han har også fastholdt, at han skilte sig af med liget i vandet hel tilstand.

Ubådssagen: "Aurora" hjalp politiet på sporet ved fundet af nye ligdele

En dommer besluttede den 3. oktober ved et retsmøde, at Peter Madsen fortsat skal sidde varetægtsfængslet frem til 31. oktober. Han er sigtet for at have slået den svenske journalist ihjel, ligesom han er sigtet for usømmelig omgang med lig.

Politiet leder fortsat efter Kim Walls arme, og derfor er dykkerarbejdet endnu ikke afsluttet. Københavns Politi har desuden oplyst til den svenske avis Kvällsposten, at man leder efter værktøj, der kan have skadet den 30-årige kvinde.

København Politi har ikke yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bundsgaard valgte at klage i stedet for at bage
Den aarhusianske borgmester var lørdag stærkt kritisk overfor Trafikstyrelsen. Styrelsen afviser kritikken, og oplyser i samme ombæring, at man onsdag forventer at give Letbanen tilladelse til at køre med passagerer, hvis Aarhus Letbane lever op til de nødvendige vilkår. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her