*

Politi og retsvæsen

Drabschef: Kim Walls hoved og ben er blevet fundet

Obduktion af kraniet har vist, at der ikke er frakturer på det.

Jens Møller fra Københavns Politi fortalte ved en pressebriefing lørdag formiddag om de nye fund i udbådssagen. Foto: /ritzau/Tariq Mikkel Khan

Dykkere har fundet Kim Walls to ben og hoved i Køge Bugt.

Det oplyste drabschef og vicepolitiinspektør Jens Møller fra Københavns Politi ved en pressebriefing lørdag formiddag.

Hovedet blev fundet i en pose, mens benene var påført strips og påmonteret metalstykker.

Fakta: Her er de nye oplysninger i Kim Wall sagen

Man har derudover fundet en anden pose med Kim Walls tøj samt en kniv fredag. Poser, der indeholdt ligdele, var tynget ned af metaldele.

Jens Møller oplyser, at »der er fundet mindre skader på ligdele, men ikke større skader«. Man vil derfor nu undersøge, om det er adskillelsen af hoved og krop, der kan være dødsårsagen.

»Der er ikke fastlagt en dødsårsag lige nu ud fra manglende skader på kraniekassen,« lød det fra Jens Møller ved lørdagens pressebriefing.

Overblik: Sagen om ubådsmanden og den dræbte journalist

Efter fredagens fund har man identificeret, at det hoved, der blev fundet, tilhørte Kim Wall.

Obduktionen af kraniet har ifølge drabschefen vist, at der ikke var frakturer på kraniet eller tegn på stump vold.

Peter Madsen, der er sigtet for drabet på Kim Wall, har ellers forklaret, at den svenske journalist døde ved en ulykke, da hun blev ramt af en 70 kg tung ubådsluge.

Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, meddeler til Jyllands-Posten, at hun er orienteret om det seneste fund, men ikke har yderligere kommentarer.

Peter Madsen: Ubådens luge var skyld i Kim Walls død

Den 21. august blev Kim Walls torso fundet på den sydvestlige kyst af Amager omkring to kilometer syd for Kalvebodbroen, men en obduktion af torsoet har ikke kunnet fastslå dødsårsagen.

Siden har man eftersøgt hendes tøj og de resterende ligedele. Efter de nyeste fund skal man nu lave en ny obduktion af de ligdele, der er blevet fundet i Køge Bugt, for at fastslå, hvordan Kim Wall døde.

Det var dykkere fra Søværnets minørkorps assisteret af forskningsskibet Aurora fra Aarhus Universitet, som gjorde fundet af Kim Walls ligdele.

Nedenfor kan du se og høre, hvordan pressebriefingen forløb.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her