*

Politi og retsvæsen

Mand fra Thisted idømt 12 års fængsel for drab på franskmand

Den 31-årige mand dræbte den jævnaldrende franskmand med 79 knivstik i februar i år.

En 31-årig mand fra Thisted er fredag blevet idømt 12 års fængsel for drabet på den 31-årige franskmand Francois Mendes.

Det skriver TV Midtvest.

Manden blev den 22. september kendt skyldig for i februar i år at have dræbt den jævnaldrende franskmand med 79 knivstik i en lejlighed på Møllevej i Thisted, men strafudmålingen blev udsat til den 6. oktober.

Thybo skyldig i drab efter blodigt overfald med to knive

Ifølge mediet fandt episoden sted, da franskmanden ikke ville forlade den dømtes hjem. Det fik den dømtes raseri til at blusse op, og han greb to knive og stak franskmanden, har han forklaret.

Han har under retssagen erkendt, at han stak franskmanden med kniven, men han har kun villet erkende vold med døden til følge.

Fransk statsborger forblødte efter 79 stik med knive i Thisted

Mandens forsvarsadvokat havde indstillet 11 års fængsel, mens specialanklager Pia Koudahl mente, at straffen skulle være 13 års fængsel. Et uenigt nævningeting endte på en straf midt i mellem på 12 års fængsel.

»Jeg har drøftet dommen med min klient, og vi modtager den. 12 års fængsel er udgangspunktet i sådanne drabssager,« siger forsvarsadvokat Bjarne Vium til TV Midtvest.

Anklagemyndigheden har nu 14 dage til at overveje, om dommen skal ankes.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

JP mener: Svar udbedes, DF

Vælgerne må føle at stå med et stykke vådt håndsæbe, som man aldrig ved, hvor man har. Formentlig derfor havde DF for en måned siden et dårligt kommunalvalg og har i de senere måneder haft en stribe negative meningsmålinger.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her