Politi og retsvæsen

Ny kampagne skal få flere til at anmelde voldtægter

Rigspolitiet vil særligt rette sig mod unge, der er i tvivl, om de skal tage fat i politiet.

Mange voldtægtsforbrydere bliver reddet af, at ofret føler skyld og skam, er i tvivl om, hvorvidt der er noget at anmelde, eller tager hensyn til gerningsmanden.

Rigsadvokaten ønsker sag om tredobbelt voldtægtsforbryder for Højesteret

Dét problem vil Rigspolitiet vil nu forsøge at komme til livs gennem en nye kampagne med overskriften »Selvom det startede godt, kan det stadig være voldtægt«.

Undersøgelser viser, at omkring hver fjerde voldtægt bliver anmeldt til politiet - og endnu færre bliver anmeldt, hvis der er tale om en gerningsmand, offeret kender i forvejen.

»Voldtægt er en meget alvorlig forbrydelse, og vi har derfor et stærkt ønske om, at ofrene anmelder det til os. Vi ved, at tvivl og usikkerhed rammer mange ofre efter et overgreb, men vi ønsker, at de kommer til os, så vi kan hjælpe,« siger politiinspektør i Nationalt Efterforskningscenter (NEC) i Rigspolitiet Michael Kjeldgaard.

Målet er primært at få fat i de unge mennesker, der har været udsat for en voldtægt, seksuel krænkelse eller et voldtægtslignende forhold af en person, de kender i forvejen, og som bagefter er i tvivl om, hvorvidt de skal anmelde det.

Du kan læse mere om kampagnen på hjemmesiden anmeldvoldtaegt.dk.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her