*

Politi og retsvæsen

Bankrådgiver stjal over otte millioner kroner

Sammen med fem andre løb en bankrådgiver afsted med bankens penge, oplyser Retten på Frederiksberg.

Det koster en 42-årig mand fra Søborg tre år bag tremmer for at have svindlet sig til lidt over otte millioner kroner.

Det oplyser Retten på Frederiksberg efter en dom onsdag.

Bankrådgiveren påstod ifølge anklageskriftet at håndtere en ejendomshandel for en kunde hos Lån og Spar Bank, da han overførte formuen til en 31-årig mands konto hos Danske Bank.

Den 31-årige nåede at videreføre fem millioner til seks andre konti, inden myndighederne kom på sporet af den særlig grove sag om databedrageri.

Ud over bankrådgiveren har i alt fem mænd i alderen 23-35 år været tiltalt i sagen.

Alle fem mænd er ved Retten på Frederiksberg blevet idømt mellem et og knap to års fængsel samt op til 150 timers samfundstjeneste for deres deltagelse i bedrageriet.

Det lykkedes statsadvokaten for Særlig Økonomisk og Internationalt Økonomi kun at beslaglægge knap fire millioner kroner fra mændenes konti.

Af denne grund har banken fortsat lidt et tab på lidt over fire millioner kroner, idet de manglende penge til dels blev hævet og til dels blev overført til ukendte konti.

Det store pengebeløb blev ved domsafsigelsen konfiskeret.

Bankrådgiverens forsvarer, Louis Beck Nielsen, oplyser, at manden agter at anke dommen. Det vides endnu ikke, om de resterende fem vil følge samme spor.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Det skal handle om at hjælpe andre
52-årige Charlotte Hold havde en succesfuld karriere inden for logistik og administration. Men en dag skiftede hun kurs. Hun ville lave noget, der gav mening. I dag arbejder hun for folk, der er ramt af den sjældne hjernesygdom Huntingtons Sygdom. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her