*

Politi og retsvæsen

Peter Madsens varetægtsfængsling forlænges med fire uger

Nye beviser har ført til en forlængelse af Madsens væretægtsfængsling.

»Jeg tror ikke, der kommer noget frem, som viser, at hun er død som følge af en overlagt handling. Jeg har selv set med mine egne øjne, at hun er død af noget helt andet, nemlig en ulykke.«

Sådan lød det fra den drabssigtede ubådsopfinder, Peter Madsen, da han tirsdag tonede frem på skærmen i Københavns Byret fra Vestre Fængsel. Men retsformanden var ikke enig.

Herfra lød det, at der fortsat er grund til at tro, at Peter Madsen har begået de forbrydelser, som anklagemyndigheder hævder.

Efter at anklager Jakob Buch-Jepsen fremlagde nye beviser mod Peter Madsen, der er sigtet for mordet på den svenske journalist, Kim Wall, blev han ubådsejeren tirsdag idømt en forlængelse af varetægsfængslingen med fire uger.

Nu har Peter Madsen 14 dage til at afgøre, om at han vil kære fængslingen til landsretten. Hvis ikke han vil det, bliver næste retsmøde afholdt den 31. oktober kl. 09.30.

Obduktionsrapport afslører adskillige knivstik i Kim Walls skridt og i brystet

Anklagemyndigheden fremlagde tirsdag beviser for, at Kim Wall 14 gange var blevet stukket med kniv omkring underlivet »omkring dødens indtræden eller kort tid efter«, og at hoved, ben og arme tilsyneladende var blevet savet af. Obduktionsrapporten viser imidlertid ikke nogen endelig dødsårsag.

Fra Peter Madsen selv har det tidligere lydt, at Kim Wall døde ved en ulykke. Han har forklaret, at journalisten fik en 70 kg tung luge i hovedet, da hun var på vej op af ubåden efter en reportagetur med opfinderen under vandet. Slaget i hovedet dræbte hende, og Peter Madsen har indrømmet, at han derefter kastede hendes lig over bord.

Ifølge anklageren er der også på en harddisk, som formentlig tilhører Madsen, fundet videoer med tilsyneladende virkelige henrettelser af kvinder. De bliver blandt andet dræbt ved hængning og afbrænding, forklarede anklageren ved retsmødet.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her