*

Politi og retsvæsen

Obduktionsrapport afslører adskillige knivstik i Kim Walls skridt og i brystet

Men der er endnu ikke nogen endelig dødsårsag bekræftet.

Nye beviser fremlægges tirsdag ved retsmødet om forlængelse af Peter Madsens varetægtsfængsling.

Han er sigtet for mordet på den svenske journalist, Kim Wall, som han tidligere har indrømmet at have kastet over bord fra sin hjemmebyggede ubåd, efter han havde hende med på en reportage-tur. Men han fastholder stadig sin uskyld.

Tirsdag fremlagde anklager Jakob Buch-Jepsen dog nye beviser i sagen mod den sigtede. Han fortæller blandt andet, at obduktionsrapporten har afsløret adskillige knivstik i Kim Walls skridt og bryst - men ikke nogen endelig dødsårsag. Fra Peter Madsen selv har det tidligere lydt, at Kim Wall døde af at få en luge i hovedet.

Men på den torso, politiet har obduceret, fortæller anklageren nu, at der i alt er fundet 14 knivstik i underlivet, og at de er blevet »påført omkring dødens indtræden eller kort tid efter«.

Der er desuden fundet DNA-spor fra Kim Wall på Peter Madsen, skriver Ritzau. Ifølge anklageren har man ved en ransagning af Peter Madsens computer også på en harddisk, som formentlig tilhører den sigtede ubådsejer, fundet flere videoer med henrettelser af kvinder ved hængning og afbrændning - og videoerne er sandsynligvis virkelige, siger anklageren.

Han beder på den baggrund om fortsat fængsling af ubådsejeren.

Ifølge Peter Madsen har flere andre personer dog haft adgang til harddisken, og henviser dermed blandt andet til en praktikant, der kan have downloadet videoerne.

Fra Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, lyder det imidlertid, at det ikke kan afvises om de mange skader på Kim Walls torso kunne være kommet fra et fald. Hun henviser blandt andet til et blåt mærke på Kim Walls bagdel, som kan været opstået ved et fald.

Det ville i så fald stemme overens med Peter Madsens forklaring. Han har tidligere fortalt, at Kim Wall fik en 70 kg. tung luge i hovedet på vej op af ubåden og derefter faldt.

Hun understreger i øvrigt, at man hverken har fundet sæd på Kim Walls torso - eller omvendt: noget af Kim Walls DNA på Peter Madsens penis. Det taler imod, at der skulle være fundet en seksualforbrydelse sted, argumenterer forsvareren.

Betina Hald Engmark mener derfor ikke, at der er grund til at fastholde fængslingen af Peter Madsen for drab - og sigtelsen for usømmelig omgang med lig er ikke grov nok til at fastholde en fængsling, siger advokaten ifølge Ritzau.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her