*

Politi og retsvæsen

Politiet fandt droneudstyr, som skulle sendes til Islamisk Stat

De to personer er sigtet for medvirken til terror, da de har sendt udstyr til Syrien og Irak.

Politiet ransager en adresse i Hallingparken på Brøndby Strand. To personer er anholdt, anholdt og sigtet for indkøb og fragt af genstande, som skulle støtte Islamisk Stat i Syrien og Irak. Foto: Jens Dresling

Københavns Politi og PET foretog torsdag eftermiddag to terrorrelaterede anholdelser. Det drejer sig om en 28-årig mand og en 29-årig kvinde, der blev anholdt i Hallingparken i Brøndby. De er begge sigtede for medvirken til forsøg på terrorisme i udlandet.

Politiet oplyste tidligere i en pressemeddelelse, at sagen handler om indkøb og fragt af genstande fra Danmark, der skulle sendes til Islamisk Stat i Syrien og Irak og anvendes til kamphandlinger.

To terroranholdelser i København

Ved en pressebriefing på Politigarden i København fortæller chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, Jørgen Skov, hvad der blev fundet ved ransagningerne.

»Ved ransagningerne er der fundet udstyr, der skal undersøges. Det er professionelt droneudstyr,« sagde Jørgen Skov om aktionen i Brøndby Strand.

PET's operative chef Flemming Drejer fortæller, at det er lykkedes at afdække både afsender og modtager af udstyret.

Der vil i morgen blive afholdt grundlovsforhør i sagen, hvor anklagemyndigheden vil begære lukkede døre. Her vil den ene eller begge anholdte blive fremstillet.

En tredje person, der anklages for at være modtager af dronerne, vil blive fremstillet in absentia (uden at være til stede, red.)

Anklagemyndigheden vil efterfølgende komme med yderligere oplysninger om sagen.

Flemming Drejer pointerede tidligere torsdag:

»Det er vigtigt i denne sag at understrege, at de afdækkede kriminelle aktiviteter alene vurderes at have haft til formål at støtte gruppen, der kalder sig Islamisk Stat i Syrien og Irak.«

Ved pressebriefingen lægger han vægt på, at det er en »alvorlig forbrydelse«, selvom gerningerne var tiltænkt at finde sted i udlandet.

De to anholdte er sigtet efter straffelovens §114, stk. 1, nr. 1 og 2, jf. § 21 og § 23, der omhandler terrorisme med manddrab og grov vold og forsøg herpå samt tilskyndelse til at begå terrorisme.

Fakta: Hvad er terrorparagraffen?

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her