*

Politi og retsvæsen

Facebook-kommentarer vækker bekymring hos politiet i sag om seksuelt overgreb

Et Facebook-opslag har fået opmærksomhed hos politiet, der nu opfordrer til, at borgere forholder sig kritiske.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi maner til besindighed efter et Facebook-opslag om en pige, der skulle være blevet udsat for et seksuelt overgreb, har sat gang i en grov debat på sociale medier.

Søndag lagde borgeren Rikke Louise Andersen – med tilladelse fra pigens mor – en video op på Facebook, hvor hun fortalte om den 11-årige pige, der angiveligt skulle være udsat for et overgreb i et supermarked, men at sagen blev tilsidesat hos politiet.

I en pressemeddelelse opfordrer politiet borgere til ikke at dømme den formodede gerningsmand, før alle sider af sagen er fuldt efterforsket:

»Manden, som det hele drejer sig om, har i dag selv henvendt sig til politiet, efter at han noget rystet har læst om episoden på Facebook. Hans forklaring er en noget anden end den, moren til pigen har afgivet,« lyder det.

Tirsdag eftermiddag blev videoen fjernet, men den havde inden da fået ca. 33.500 visninger.

»Det er et opslag, der hurtigt får stor opmærksomhed, og derfor vælger vi at reagere på denne måde. I kommentarerne er der også straks blevet fældet dom, og der kommer de værste trusler mod den formodede gerningsmand. De fleste sager har mere end én side, og det er bekymrende, at så mange mennesker hurtigt danner sig en mening fra videoen,« siger Lene Frank, politidirektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Flere muligheder

Opslag på sociale medier, hvor borgere tager sager i egen hånd, ses oftere, fortæller Trine Baumbach, lektor i strafferet ved Københavns Universitet:

»Vi har en generelt lavere autoritetstro end i gamle dage, og vi hører hele tiden om, at politiet ikke har tid til noget. De sociale medier giver borgerne en følelse af, at de kan gøre noget, hvis de føler afmagt,« siger hun.

Politiet: Vi kan ikke blande os i fordømmende Facebook-debat

Rikke Louise Andersen er tidligere dømt for at have delt billeder af en formodet gerningsmand i en sag om seksuelt overgreb. Hun har ikke ønsket at udtale sig yderligere i sagen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her