Politi og retsvæsen

Zoo savner stadig stjålne papegøjer: Nu er dusøren fordoblet

De fire værdifulde papegøjer forsvandt i slutningen af marts.

Hyacintharaen er den største papegøje i ara-gruppen. Eksemplarerne på billedet er ikke de stjålne. Foto: Nori Almeida/Wikimedia Commons

Der er stadig ingen spor efter fire kostbare papegøjer, der tidligere på året forsvandt fra deres hjem i Odense Zoo.

Men man har ikke opgivet at få dem tilbage, og med hjælp fra WWF Verdensnaturfonden og en anonym donor er dusøren nu fordoblet, så den lyder på 20.000 kr.

Dusøren udloves til folk, der kan komme med oplysninger, der kan bringe de fire papegøjer af den truede art hyacintara tilbage til den zoologiske have, skriver WWF på sin hjemmeside.

Papegøjer savnes fortsat i Odense: Nu udloves dusør

»Kendere vurderer, at de fire stjålne hyacintaraer kan indbringe op mod en million på det illegale, internationale samlermarked,« skriver WWF.

De to par ynglende papegøjer forsvandt natten til fredag 31. marts. De store fugle er op mod en meter lange og koboltblå med gule markeringer ved øjet og næbet.

Ifølge WWF formoder Fyns Politi, at der er tale om muligt bestillingsarbejde udført af professionelle tyve.

Fire værdifulde papegøjer stjålet fra Odense Zoo

»De nye oplysninger bekræfter vores værste anelser. I Danmark har politiet desværre ikke de samme muligheder for at efterforske wildlife-kriminalitet, som man har i andre EU-lande. F.eks. har politiet i dag ikke mulighed for at aflytte telefoner og beslaglægge elektronisk post. Vi håber, at vores dusør – sammen med den dusør som Odense Zoo allerede har udlovet – kan få de pragtfulde hyacintara’er tilbage til Odense Zoo,« siger WWF's generalsekretær, Bo Øksnebjerg.

Man kan kontakte Fyns Politi på tlf. 114, hvis man har oplysninger i sagen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: DF tænker ikke på Danmark, men kun på sig selv

Jo, der var noget at komme efter ved forhandlingsbordet. Men DF havde andre planer, og de er ikke til gavn for Danmark.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her