Ung læge anker sag efter dom for grov forsømmelse

Hvem står med ansvaret, når der sker fejl på landets sygehuse? Det er spørgsmålet i en sag fra Svendborg, hvor en ung læge nu anker sin dom.

En ung kvindelig læge, der i slutningen af august blev dømt i en sag om grov forsømmelse, anker nu sagen til Højesteret.

Det skriver Ugeskriftet.

Hun anker på en opfordring fra både Lægeforeningen og Foreningen Yngre læger, der ikke mener, at ansvaret kan placeres på skuldrene af den unge læge.

»Der er tale om en dybt ulykkeligt sag. Først og fremmest for patienterne og de pårørende, naturligvis. Der er sket fejl, men det er efter Lægeforeningens vurdering ude af proportion at dømme hende for grovere eller gentagen forsømmelse eller skødesløshed. Dommen er urimelig hård og kan få store konsekvenser for andre læger,« udtaler Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen, til Ugeskriftet.

"Svendborgsagen" handler om en patient, der blev indlagt med mavesmerter på Svendborg Sygehus i august for fire år siden. Patienten var kendt på sygehuset og havde type to sukkersuge, men fik ikke målt sit blodsukker ved indlæggelsen.

Seks timer senere blev han fundet i sin seng ukontaktbar. For lavt blodsukker betød, at patienten fik en svær hjerneskade. Tre uger senere døde han af anden sygdom.

Den unge læge, der er dømt i sagen, var på vagt sammen med sygeplejersker og en mere erfaren læge, som normalt har ansvaret for alle aspekter af patientens sygdom. Det forklarer Camilla Rathcke, der er formand for Yngre Læger.

Den ældre læge var også tiltalt i sagen men blev frikendt.

Landsrettens dom sætter derfor spørgsmålstegn ved ansvarsfordelingen på landets sygehuse, når en yngre læge er på vagt. Derfor håber bl.a.Lægeforeningen, at Procesbevillingsnævnet godkender ansøgningen, så sagen kan komme for Højesteret.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.