*

Politi og retsvæsen

Ung læge anker sag efter dom for grov forsømmelse

Hvem står med ansvaret, når der sker fejl på landets sygehuse? Det er spørgsmålet i en sag fra Svendborg, hvor en ung læge nu anker sin dom.

En ung kvindelig læge, der i slutningen af august blev dømt i en sag om grov forsømmelse, anker nu sagen til Højesteret.

Det skriver Ugeskriftet.

Hun anker på en opfordring fra både Lægeforeningen og Foreningen Yngre læger, der ikke mener, at ansvaret kan placeres på skuldrene af den unge læge.

»Der er tale om en dybt ulykkeligt sag. Først og fremmest for patienterne og de pårørende, naturligvis. Der er sket fejl, men det er efter Lægeforeningens vurdering ude af proportion at dømme hende for grovere eller gentagen forsømmelse eller skødesløshed. Dommen er urimelig hård og kan få store konsekvenser for andre læger,« udtaler Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen, til Ugeskriftet.

"Svendborgsagen" handler om en patient, der blev indlagt med mavesmerter på Svendborg Sygehus i august for fire år siden. Patienten var kendt på sygehuset og havde type to sukkersuge, men fik ikke målt sit blodsukker ved indlæggelsen.

Seks timer senere blev han fundet i sin seng ukontaktbar. For lavt blodsukker betød, at patienten fik en svær hjerneskade. Tre uger senere døde han af anden sygdom.

Yngre Læger efter retssag: Vi er chokerede over dommen

Den unge læge, der er dømt i sagen, var på vagt sammen med sygeplejersker og en mere erfaren læge, som normalt har ansvaret for alle aspekter af patientens sygdom. Det forklarer Camilla Rathcke, der er formand for Yngre Læger.

Den ældre læge var også tiltalt i sagen men blev frikendt.

Landsrettens dom sætter derfor spørgsmålstegn ved ansvarsfordelingen på landets sygehuse, når en yngre læge er på vagt. Derfor håber bl.a.Lægeforeningen, at Procesbevillingsnævnet godkender ansøgningen, så sagen kan komme for Højesteret.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her