Politi og retsvæsen

Politiet: Visitationszone på Nørrebro forlænges, mens zone på Amager ophører

Ved visitationer og ransagninger i zonen på Nørrebro i København er der bl.a. fundet knive, slagvåben og skydevåben.

Politidirektøren i Københavns Politi, Anne Barbare Sidenius Tønnes, har torsdag besluttet at forlænge den nuværende visitationszone på Nørrebro for tredje gang.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Dermed kan politiet fortsat foretage såkaldte stikprøvevisitationer og undersøge personers tøj og andre genstande herunder køretøjer.

»Baggrunden for beslutningen om forlængelse af visitationszonen er flere tilfælde, hvor der i det offentlige rum ved visitationer og ransagninger er fundet knive, slagvåben og skydevåben, der vil kunne udgøre en nærliggende fare for personers liv,« oplyses det i pressemeddelelsen.

Fakta: Det giver en visitationszone politiet ret til

Med forlængelsen vil der frem til torsdag den 28. september klokken 12.00 være en visitationszone i et afgrænset området, som kan ses på nedenstående kort.

Foto: Københavns Politi

»Formålet med forlængelsen af visitationszonen er at skabe tryghed for borgerne i området ved blandt andet at sikre, at personer ikke bærer eller besidder våben,« lyder det i pressemeddelelsen.

Mens politidirektøren har valgt at forlænge visitationszonen på Nørrebro, har han valgt at visitationszonen på Amager lukkes igen.

Det sker, fordi der ikke har været episoder eller fund af våben inden for de seneste 14 dage.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her