*

Politi og retsvæsen

Vidne: Drabstiltalt søgte efter politidrab på nettet

Gerningsvåbnet blev vist frem på andet retsmøde i sag om politidrab. Et livsfarligt våben, lød det i retten.

Politiet har fundet 16 internetsøgninger, der bærer præg af en særlig interesse for seriemordere og våben, på en 27-årig mands iPad.

Det oplyste en it-chef, der onsdag var indkaldt som vidne i retssagen, hvor den 27-årige mand er tiltalt for at have dræbt politiassistent Jesper Jul.

Den tiltalte har ifølge it-chefen blandt andet søgt på "cop killer", "skudepisoder" og set flere film om livet bag fængselsmure.

27-årig skød betjent med stjålen pistol

Det er især dokumentarserien FBI Files, der vakte den tiltaltes interesse i den undersøgte periode mellem 30. december 2015 og frem til dagen inden nedskydningen af Jesper Jul 6. december sidste år.

Her springer afsnittet "Caliber 22 killer" i øjnene. Det omhandler drab med en lignende pistol, som den tiltalte skød Jesper Jul med.

Dagen inden nedskydningen stjal den 27-årige gerningsvåbnet - en kaliber 22-pistol af typen Hämmerli 208 S - fra Rødovre Skytteforening.

Overblik: Drabet på politimand Jesper Jul

Et kendt dødbringende våben. Det slår flere vidner og en våbenteknisk undersøgelse af pistolen, der onsdag blev gennemgået i retten, fast. Anklagemyndigheden valgte her at vise gerningsvåbnet frem.

Et vidne fra Københavns Vestegns Politis våbentekniske afdeling kalder pistolen for "livsfarlig", mens en indkaldt retsmediciner forklarer, at våbnet er kendt fra andre drabssager.

Drabstiltalt ville skyde politimand i brystet

Hermed mener anklagemyndigheden at kunne bevise, at den tiltalte ikke kunne have været i tvivl om, at nedskydningen kunne forårsage dødsfald.

I retten kom det ligeledes frem, at afstanden mellem gerningsmanden og Jesper Jul var på omkring 5,7 meter.

Det resulterede i, at projektilet fra kaliber 22-pistolen havde en anslagshastighed på op til 80 meter i sekundet.

Afstanden blev vurderet ved hjælp af politiets rekonstruktion af nedskydningen ud fra videoovervågning og vidneforklaring fra en politibetjent.

Politibetjenten overværede nedskydningen fra en afstand på omkring 30 meter.

- Han stiller sig tæt og løfter en pistol, som han retter mod Jespers hoved. Der lyder et meget lille brag. Jesper falder sammen med det samme, forklarede betjenten i retten tirsdag.

Han kalder det for en "målrettet, " direkte" og "bevidst" handling, hvor den tiltalte ikke tøvede.

Der forventes dom i sagen tirsdag 19. september.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: Forandring fryder slet ikke i julen

Også vi moderne såkaldte supermennesker, der kan det hele og lidt til, må bøje os – bare en smule – og bede om, at det nye, som julen har at bringe, må komme til os og nå os.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her