Politi og retsvæsen

Black Army har afleveret nøglerne tilbage og forladt klubhus i Odense

Kampen mod banderne er dog »på ingen måde færdig«, lyder det fra Odenses borgmester.

Siden Black Army rykkede til Odense har bl.a. byens borgmester som en af frontkæmperne mod grupperingen måtte have politibeskyttelse. Arkivfoto: Ernst Van Norde

Bandegrupperingen Black Army har lukket dets klubhus på Nyborgvej i den vestlige del af Odense.

Det oplyser Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), onsdag morgen på Facebook.

»Et vigtigt slag i kampen mod banderne er vundet. Godt for naboerne, der har været plaget af Black Armys hensynsløse adfærd! Vigtigt, at de ikke længere har denne kriminelle base som udgangspunkt for ulovligheder og rekruttering af unge til bandemiljøet,« lyder det bl.a. fra borgmesteren.

At Black Army har opsagt lejemålet, afleveret nøglerne tilbage til udlejeren og forladt stedet, sker efter en uroplaget periode. Der har bl.a. været en række sager, hvor butiksindehavere og hjemløse i byen er blevet afpresset af banden.

Flytningen betyder dog ikke, at problemerne og kampen mod bl.a. Black Army er slut, erkender borgmesteren.

»Den gode nyhed ændrer dog ikke på, at kampen mod banderne på ingen måder er færdig. Men det nytter, når byen står sammen. Vi fortsætter kampen der, hvor banderne måtte stikke deres grimme hoved frem,« skriver Peter Rahbæk Juel.

Der er i øjeblikket ingen oplysninger om, at banden har udset sig en anden ejendom i den fynske by.

Hos Fyns Politi kalder politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen Black Armys flytning for »en lille sejr og et skridt i den rigtige vej«.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Alle skal føle sig hjemme i den danske folkeskole

Dorte Lange, Næstformand i Danmarks Lærerforening
Det er afgørende for vellykket integration, at vi bliver meget bedre til at inkludere indvandrerbørn i folkeskolen. Det kræver bl.a. et opgør med, hvad det vil sige at være dansk.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Ærgerlig fejl: Populær opladningshybrid bruger benzinmotoren ved eldrift
I de kolde måneder vil benzinmotoren arbejde, selv om en Kia Niro plug-in hybrid kører på eldrift, fordi den driver varmeapparatet. Importøren arbejder på at løse problemet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her