*

Politi og retsvæsen

Tilfældige mænd blev ofre for skud på Nørrebro

De to mænd på 23 og 24 år har ifølge politiet ingen banderelationer.

De to personer, som sent lørdag aften blev skudt på Nørrebrogade i København ud for Den Røde Plads, var tilfældelige ofre.

Det oplyste Københavns Politi søndag formiddag på et pressemøde.

Der er tale om to mænd på henholdvis 23 og 24 år, som ifølge politiet ikke har nogen banderelationer.

Politiet fik meldinger om skyderiet klokken 23.32 lørdag og var efterfølgende massivt til stede i området.

Vidner fortalte natten til søndag til politiet, at to personer kom kørende på en knallert til stedet, og passageren på bagsædet affyrede seks til otte skud mod de to ofre, før knallerten forlod gerningsstedet.

De to ofre blev efter skyderiet kørt til behandling på skadestuen efter at have modtaget livreddende førstehjælp på stedet. Mændene er ifølge politiet uden for livsfare.

To personer er ramt af skud på Nørrebro nær Den Røde Plads

Store dele af den stærkt trafikerede Nørrebrogade blev spærret for trafik i området omkring Den Røde Plads som følge af hændelsen.

Ved en undersøgelse af gerningsstedet fandt politiets efterforskere flere patronhylstre.

Chefpolitiinspektør Jørgen Skov ville på søndagens pressemøde ikke komme nærmere ind på, om de to unge ofre bor i området, eller om de har været der af andre grunde.

Jørgen Skov opfordrede på pressemødet igen unge mænd til at tænke sig om med hensyn til deres færden og påklædning på grund af risikoen for at ende som et tilfældigt offer for den bandekonflikt, der i den seneste tid har præget København.

Episoden ved Den Røde Plads er den tredje inden for kort tid, hvor tilfældige ofre er blevet ramt af bandernes skud i København.

Bandekonflikten i København hænger formentlig sammen med, at banden Loyal to Familia forsøger at udvide sit territorium. Det er i hvert fald en teori, som politiet arbejder ud fra.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har på den baggrund bedt Rigsadvokaten om at undersøge, hvorvidt Loyal to Familia kan gøres ulovlig.

Lørdag blev Shuaib Khan, der anses for at være leder af banden, varetægtsfængslet i Københavns Byret. Det skete på baggrund af sigtelser om verbale trusler mod en politimand.

De blev fremsat under en visitation på Blågårds Plads på Nørrebro den 31. juli.

Netop visitationer har politiet udført mange af på det seneste. Ifølge Jørgen Skov er der tale om cirka 500.

Se nedenfor en video fra søndagens pressemøde, hvor chefpolitiinspektør Jørgen Skov fortalte om de seneste skyderier.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her